2020-01-18 815 浏览
之前见到朋友啲相觉得呢间韩烧食物同环境好似都唔错就决定try try. 店入面标志性既系有个大肚dum美国队长系门口, 枱櫈抽油烟机都有美国队长标志🅰️至于食物呢, 评价系: 都ok既👐🏻想讲成餐饭既mvp比左碟泡菜, 唔辣偏甜🤤芽菜个人偏好冇调味白雪雪版本白萝卜爽口但偏酸<调味猪皮>以前睇韩剧见到人食五花肉觉得好正, 自己试完就觉得还好. 最近睇韩剧啲人开始sell猪皮, 又会搞到人好想食, 结果食完都系觉得还好🆗厚片猪皮食到骨胶原既感觉, 但味道唔够, 烧完偏干身, 唔会好似中式肥猪肉皮咁食到juicy既感觉<牛舌>唉~ 作为逢牛脷必食既人对今次既牛脷表示失望, 唔关烧几耐事, 系肉质点烧都系韧😢虽然牛油牛香味都有但系肉质真系破坏晒成块牛脷<五花肉>正常发挥啦! 肉有软骨痴住未必个个接受到(至少我朋友接受唔到👽)调味唔错既! 顺带一提佢个烧肉汁几好味, 同其他餐厅比会再香啲👍🏻<水冷面>呢个系普通版水冷面, 佢仲有个寒冰水冷面(?!)有水果雪条. 要挑剔既系普通版真系唔系几够冻, 白萝卜系腍啤啤架(点解?!!!)其余面质

一堆配菜同蛋

想讲成餐饭既mvp比左碟泡菜, 唔辣偏甜🤤
芽菜个人偏好冇调味白雪雪版本

五花肉

<五花肉>

水冷面

<水冷面>
呢个系普通版水冷面, 佢仲有个寒冰水冷面(?!)有水果雪条. 要挑剔既系普通版真系唔系几够冻, 白萝卜系腍啤啤架(点解?!!!)其余面质味道都唔错呀🤷🏻‍♀️

好啦~ 总之mvp系配菜泡菜🙂
一堆配菜同蛋