2024-01-16 115 浏览
俾呢间韩国餐厅个名「海陆空」吸引左,所以同老婆黎呢间韩国餐厅食下韩国美食。一入黎就有韩国人黎招呼我地,好似去左韩国咁🤣我地叫左烤肉套餐、韩式海鲜辣面同埋韩式芝士煎蛋卷。韩式芝士煎蛋卷卖相好吸引,食落味道都好正。芝士蛋卷当然有厚厚嘅蛋,蛋卷都好滑唔会煎得好老。蛋卷包上浓香芝士,好好味。食韩国野一定要试下辣面。我地叫左韩式海鲜辣面,海鲜有鱿鱼、青口同半只蟹。呢度嘅辣面非常辣,食到出哂汗,非常适合冬天嘅时候食。海鲜就几好,无煮得过左火。黎到重点嘅烤肉套餐,呢个套餐有两件羊扒、一块五花肉、1++嘅韩牛同埋不同蔬菜。首先会有位韩国侍应简单介绍下套餐嘅内容,之后就开始帮我地烧韩牛同蔬菜先,完全唔需要自己煮。当然一定要先试试件韩牛,韩牛好淋好滑,肉味浓浓,非常好食,我地都忍唔住系咁食。侍应见我地食完韩牛,就帮我地烧五花肉同羊扒,五花肉肥瘦适中,油份都几多,好好味。羊扒唔会有好浓烈嘅臊味,非常好。呢个套餐非常抵食。
我地叫左烤肉套餐、韩式海鲜辣面同埋韩式芝士煎蛋卷。