2016-12-22 451 浏览
一个星期前先食完韩烧自助餐,今晚又食过。不过今次食既正好多,精致好多。今晚食既韩烧真系韩味甚浓,入门口就见到部电视播韩国歌,上次去韩国食饭都系咁。入到去见到个SETTING都真系同上次去弦大食既一样,圆型既炉上面,一边系芝士粟米,另一边系蛋浆。重点系无限加,不限时。食左3次芝士,真系好好味。韩式餐厅当然唔少得前菜,都系无限𣵚加。拍青瓜好好食呀,泡菜同芽菜都唔错。叫左一个Winter Set – 牛肉海鲜套餐 (二人用) 呢个盛盘有特级牛肋骨、盐腌1++韩牛五花肉、牛脸肉、牛骨、大八爪鱼、大虾、紫薯及芝士年糕睇见都流晒口水,真系好好食,,韩牛配埋炑八海鲜肉包饭酱,真系超正原来个酱系师传自己调配,同平时买番黎既唔同,好好食同好鲜味。话说1++韩牛原来系A5和牛咁,唔怪得咁正。仲有一个韩牛牛胸大酱汤,我自己觉得辣左少少,但好浓味好正。一开始仲怕唔够食,想试多D,仲加左几个韩牛1++韩牛贝身肉真系无得弹,贵得好有道理,睇都觉得好正,入口即溶,好JUICY厚切上等盐烤牛舌好弹牙瓮腌1++韩牛五花肉唔知以为系猪肉,但真系食左先知系牛,五花肉真系第一次食,啖啖肉好正,三件都唔同口感甜品: 圣诞雪糕冰
食左3次芝士,真系好好味。

叫左一个Winter Set – 牛肉海鲜套餐 (二人用)

仲有一个韩牛牛胸大酱汤,我自己觉得辣左少少,但好浓味好正。
一开始仲怕唔够食,想试多D,仲加左几个韩牛
1++韩牛贝身肉

厚切上等盐烤牛舌
好弹牙

瓮腌1++韩牛五花肉
甜品: 圣诞雪糕冰沫
呢个靓得黎又坚好食,个样好应节,D棉棉冰系用奶自己打,配埋士多啤梨酱好好味,中间系雪糕,底系蛋糕,真系好有层次。食完咁多肉食呢一个甜品真系无得输,一D 都唔济。

全部食物都好有质素,真系样样都咁好食!!!服务真系一流,不停有职员讲解系咩牛肉,点食,又系咁黎加芝士,真系好好!!! 仲好好座,要再黎
2016-12-12
  • 1++韩牛贝身肉