2023-01-06 106 浏览
近期好高人气既Tiramisu 有好多种口味选择🍓🍇🍑🍊🥭 另外仲采用左零卡糖 系属于天然嘅代糖 食落唔会觉得死甜同健康啲 啱晒钟意食甜品但又怕肥嘅我🙈不过今次就买一个试吓水温先 始终都好怕买太多唔好食会浪费😂今次拣咗芋泥口味Tiramisu💰58一打开就闻到好香既芋头味 成个Tiramisu既做法系 底层开始放手指饼->Cream->芋泥->Cream->手指饼->Cream咁 但系佢啲手指饼就冇浸过任何嘢 所以食落似蛋糕口感 冇咁浓味~中间层芋泥好棉滑 同啲cream一齐好夹🤤 食到淡淡芋泥香再加上cream既少少甜真系会忍唔住食晒🥰呢个Tiramisu甜度唔算高 一个女仔食晒都冇问题 唔会食完起痰😆题外话觉得店主好细心 个盒岩岩好放到成个Tiramisu又唔会Hi到个盒顶 所以拎到返屋企都仲好靓仔😆 另外成个包装都好韩风 唔知以为系韩国cafe既出品🙈 食完一件已经谂紧下一次试咩味haha 大家都快啲去试下啦😋
不过今次就买一个试吓水温先 始终都好怕买太多唔好食会浪费😂

今次拣咗芋泥口味Tiramisu💰58