2015-04-23 6097 浏览
自从韩游期间,食过劲好美的韩烧就念念不忘……好想系香港揾到个种味道!系香港,唔想排队等食,晚饭一定要book定位!韩烧在香港越黎越盛行,选择众多,好难拣,最后订左BBQ7080,因为见佢好多好评,即管试试。6:30到达,侍应用韩文欢迎我们,咦?原来咁早都已经有几台烧紧啦!限时90分钟,凳可揭开,放随身物品,不错墙壁上好多画,几得意,点左什锦牛,可能我对牛冇乜研究……只是身边那位人兄喜欢牛,顺下佢意思再叫左两串八爪鱼,睇下够唔够先再叫!先有冻豆腐,蕃薯/薯仔和泡菜既前菜,有酱料,冻麦茶及生菜好多野甘……什锦牛送到,看上去好像好新鲜,细细碟,但二人都几饱,有牛肋排,调左味,不错雪花牛,油脂丰富,好淋,夹生菜好正!仲有牛舌,冇乜味,沾上面前有洋葱既汁好食好多,仲有冇调味过既牛肉,有牛肉原味!虽然记唔晒有咩,但是不错!追加左辣炒猪肠,劲辣……酱汁可以再浓d更加好,猪肠幸好冇异味,几烟韧!至于八爪鱼sauce甜甜地,好味道!侍应好勤力,每当炉开始烧到浓浓地,就换,又refill 菜,几好招呼结账仲会送上口香糖及糖
雪花牛,油脂丰富,好淋,夹生菜好正
,又refill 菜,几好招呼
结账仲会送上口香糖及糖