张生同宝仔趁放假又周围揾食,成日听闻大埔好多美食,上网睇左D介绍俾呢间既韩式饺子吸引,就决定试试佢~餐厅既外面装潢似间bar,唔似一般餐厅,搞到张生同宝仔揾左一阵先揾到。入面装潢简洁时尚,云石台配黑櫈,整间餐厅以黑白做主调。【悲报】:原本为左介绍既韩式饺子而黎,但佢地话竟然唔再卖,令宝仔非常失望呀!虽然唔再卖韩式饺子,但都仲有好几款韩国食品卖。正想叫店员帮我地点餐既时候,佢却指示要去柜台点餐,原来呢到系用快餐既方式既。由于餐厅系由韩国人打理,点餐既时候要用英文(除非你识韩文啦),再唔系手指指 讲no. 都可以啦~  不过餐牌就好似无中文啦。张生同宝仔就叫左三份食物同一杯饮品: 吞拿鱼蛋黄酱拌饭、芝士泡菜牛肉飞碟、韩式甜辣炸鸡同柠檬汽水。吞拿鱼拌饭味道非常好!将吞拿鱼、泡菜同其他配菜捞晕,相当入味,一口接一口不停咁食。但系超钟意蛋黄酱的张生表示蛋黄酱唔够多⋯⋯最令人感到惊喜系芝士泡菜牛肉飞碟!!芝士的咸香同泡菜的辛辣结合再加上外层的脆皮,加上入面既牛肉粒,又系一个令人食唔停既小食!(虽然个名叫Beef & Kimchi,但佢都有芝士系入面,牛肉粒并唔多 ) 芝士同泡菜流哂出黎~~讲到韩国
入面装潢简洁时尚,云石台配黑櫈,整间餐厅以黑白做主调。

虽然唔再卖韩式饺子,但都仲有好几款韩国食品卖。

张生同宝仔就叫左三份食物同一杯饮品:
但系超钟意蛋黄酱的张生表示蛋黄酱唔够多⋯⋯
Tuna & Mayo Rice

最令人感到惊喜系芝士泡菜牛肉飞碟!!
Quesadilla (Beef & Kimchi)

芝士同泡菜流哂出黎~~

讲到韩国食物的代表一定系炸鸡啦!我地就拣左甜辣味,味道香脆,
不过最意料不到系年糕的表面都有煎炸过,点埋甜辣酱好好食。
Korean Fried Chicken (Spicy & Sour)

炸鸡全部都系肉,如果钟意食有骨既可能唔适合你。
食咁多野当然要配野饮啦,呢到既柠檬汁汽水大大杯,清甜带有薄荷味,止渴一流~
lemonade

虽然食唔到一开始打算食既饺子,但其他食物都超出意料地好食!环境有格调同舒适,绝对会再黎大埔食!
2017-03-30
Tuna & Mayo Rice
Quesadilla (Beef & Kimchi)
lemonade