2016-11-17
住太和嘅朋友仔一定识得cha:rm呢间韩国餐厅,原来隔几条街开咗另外一间the cha:rm。呢间餐厅都系主打韩式嘢食,开咗两个月到,我哋当然即刻要潮拜下啦!餐牌选择唔算特别多,但每样食物都好吸引,好快已经可以扑搥啦!泡菜芝士薯条芝士薯条食得多,今次加埋泡菜更加滋味。薯条啱啱炸起,够晒脆卜卜,上面布满芝士同埋一大堆泡菜,用料一啲都唔孤寒。韩式牛肉泡菜芝士夹饼呢个夹饼系韩国餐厅比较少见。入面夹满泡菜牛肉同埋芝士,咬一啖可以拉到好长好长嘅丝呀。而且即叫即整,上台超辣手。甜辣酱蜜糖芥茉炸鸡呢个炸鸡比平时既细份,价钱当然都较平啦。鸡件偏细,而且无骨,食起上黎好方便。外皮炸得够香口,入面又唔会太鞋口。加埋个特制酱汁无得弹,超开胃。韩式辣炒猪肉拌饭蛋、紫菜、泡菜、猪肉、饭,捞埋一堆,食得!蛋汁加埋辣汁捞饭,一流呀。味道唔算太辣,但口感丰富,而且份量唔会太多,岩哂我呢D贪心鬼,可以试多几样食物。饮品一人一杯,1L lemon ade + 1L orange ade。上台见到咁大杯都呆左,绝对可以两个人share!好清新,食完咁多热气野,系时候要清下啦!街坊价但食物质素高,岩岩开业未算多人,但相信好快
芝士薯条食得多,今次加埋泡菜更加滋味。 薯条啱啱炸起,够晒脆卜卜,上面布满芝士同埋一大堆泡菜,用料一啲都唔孤寒。 韩式牛肉泡菜芝士夹饼
呢个夹饼系韩国餐厅比较少见。入面夹满泡菜牛肉同埋芝士,咬一啖可以拉到好长好长嘅丝呀。而且即叫即整,上台超辣手。 甜辣酱蜜糖芥茉 炸鸡
呢个炸鸡比平时既细份,价钱当然都较平啦。鸡件偏细,而且无骨,食起上黎好方便。外皮炸得够香口,入面又唔会太鞋口。加埋个特制酱汁无得弹,超开胃。 韩式辣炒猪肉拌饭
蛋、紫菜、泡菜、猪肉、饭,捞埋一堆,食得! 蛋汁加埋辣汁捞饭,一流呀。味道唔算太辣,但口感丰富,而且份量唔会太多,岩哂我呢D贪心鬼,可以试多几样食物。 饮品
街坊价但食物质素高,岩岩开业未算多人,但相信好快会排哂长龙!