2020-10-10
今晚放工同朋友去食下韩国野。餐厅非常非常之多人,所以最好之前book定位先。餐厅限时用餐一个半小时,但放心,绝对够时间食架,因为上餐速度都好快。今晚我同朋友慢慢一边倾一边食,都完全会够时间。呢间outdark都黎过食好多次,因为真系野食好味,环境又舒服。所以我地都好快决定到食咩好。一人一杯野饮先啦,一杯green apple,一杯薄荷绿茶。另外今次终于食到煎蛋饭卷啦,之后好几次黎都咁岩卖晒。今次第一次食到好开心。开头都担心会唔会好饱,因见到整个份量都好多好大份,不过好彩食下又一件,食下又一件。两个女仔都火速ko左呢份蛋卷。蛋卷既蛋好嫩滑厚切,啖啖蛋香,好正。中间包住少少饭,饭粒唔算多,所以唔会太饱肚。我钟意个口感,因为蛋卷林林的,饭粒又好好咬,味道又好好。有一排既蛋卷上面仲配了酱汁同鱼籽,口感同味道仲正。另外点了一个串串鱼糕汤,一锅上。慢慢系个炉上煲住,所以暖暖热热的,好正。唔洗怕野食会冻。串串鱼糕锅内好多唔同款既配料,有几款鱼糕串,狮子狗、年糕、菜、粉丝⋯⋯超多唔同配料,都好多好大份,劲满足。个汤都可以饮架,好惹味。最后我地仲有个炸酱面,开头一下子见到咁多野食都好担心食唔晒。因为个炸
蛋卷既蛋好嫩滑厚切,啖啖蛋香,好正。
炸酱面味道香浓,入面仲有好多片片猪肉片,啖啖肉好香口惹味。配埋炸酱面个酱,正。同埋个面质都好弹牙,滋味。