2019-09-09
又黎尖沙咀韩国街揾韩国嘢食,见到呢一间似乎系新开嘅餐厅,入嚟试吓。我地嗌左韩式薯泥比萨批,韩式牛肉拉面,韩国传统金便当,真露蜜桃泡泡汽酒,韩国甜米水。唔驶等好耐好快就已经有得食,第一样食嘅就系韩式薯泥比萨批。好贴心啊,侍应拎个嘢食上嚟嘅时候仲提我地好热要小心啲唔好掂到个柄。不愧为呢度嘅招牌菜我觉得薯泥Pizza十分之好味同埋有新意。传统嘅Pizza可能个饼底会做得比较硬,但系呢一个薯泥Pizza系淋身嘅,一来可以试到Pizza材料同薯仔嘅配搭二来可以试吓另一个口感嘅Pizza,真系好有惊喜。第二样上嚟嘅嘢食就系韩国传统金便当,入边有齐晒韩国传统嘅便当嘢食,包括白饭鱼,午餐肉当然唔少得泡菜同辣酱。不过要提醒大家一句,呢一个便当因为有辣酱嘅缘故好辣,钟意食辣嘅朋友,如果食呢个你会好开心。😂韩式牛肉拉面系辛辣面加咗其他配料,面够晒弹牙,比起我自己系屋企煮嘅辛辣面实在好食太多。😂嘢饮方面冇得弹呢两个嘢饮都十分之推介。第一个蜜桃泡泡酒,一啲酒精味都冇。完全系好似饮紧蜜桃味汽水咁,非常之容易入口。而且店员会拎两个小小嘅烧酒杯过嚟,我觉得自己好似处身系韩剧咁。另外呢个韩国甜米水,之前每一次去汗蒸幕都
嘢饮方面冇得弹呢两个嘢饮都十分之推介。第一个蜜桃泡泡酒,一啲酒精味都冇。完全系好似饮紧蜜桃味汽水咁,非常之容易入口。而且店员会拎两个小小嘅烧酒杯过嚟,我觉得自己好似处身系韩剧咁。另外呢个韩国甜米水,之前每一次去汗蒸幕都一定会叫呢一个嘢饮,估唔到喺香港呢度都可以见到,推介推介。
除咗有韩国嘢食之外,店员都系真韩国oppa,由oppa黎招呼客人,真系可以满足到客人嘅幻想。