2014-05-19
朋友话我知呢间野之前被杂志访问过,电视又介绍过,所以叫我同佢一齐去试下,我最钟意就系试新野架喇!间野其实系女人街尾尾,但都揾到我同朋友身水身汗!间野唔大,一眼睇哂,我谂坐到20人到!有一个细细既玻璃KITCHEN望到师傅系度煮野食!入面得一个女待应,但都够了!朋友之前已望过其他食评,所以一眼锁定一定要叫辣海鲜汤面同炸辣鱼串年糕,但当然我呢D大哂鬼一定要叫多几样,我叫左炸泡菜饺子同蜜桃鲜奶!D食物好快就上台,但系新鲜热辣的,个炸辣鱼串年糕同炸泡菜饺子一D都唔干,唔似翻炸,或者就算佢真系翻炸,呢个都系炸得好好食..前者个鱼串配年糕比想像中更夹,一啖咬落去烟烟轫轫,佢面仲淋左D甜甜既自家制酱汁;仲洒上D辣粉同葱粒,好野味!而个炸泡菜饺子本身辣辣地,佢入面好多泡菜同粉丝,附上既酱汁应该同年糕面上既是一样的!同样好吃,其实呢个唔太食得辣既应该都食到的!我同朋友唔算食得超辣,所以叫左2级辣既海鲜汤面,佢最大系4级好似...不过都好辣!但无损佢好食程度..佢D面中粗度,又系烟烟轫轫...入哂味既面真系好好食,饮埋佢D汤真系够唒刺激!但佢配既海鲜就唔多吸引,我唔食青口的,鱿鱼亦不是我喜好,但佢料真系俾