2024-08-22
朋友约我去九龙城开饭 起初仲以为食泰菜 惊喜地原来系带我去最爱食既韩国菜!!!餐厅装好特别 小木屋既设计 墙上摆放左好多怀旧剧集/电视POSTER 仲有好多靓酒非常有特式 边食边欣赏每张POSTER都几有趣!⭐人参鸡汤 参味香浓 入面加入左少许糯米 吸收哂鸡汤和人参的精华!鸡汤材料好足够! 鸡肉煮住汤都仲系嫩滑既 热辣辣滚住上碟 饮完好滋补暖身! ⭐三文鱼刺身 & 油甘鱼刺身韩国餐厅有刺身寿司?? 店员话最近新做日式菜 日韩风味一次过食哂!!刺身好新鲜 色泽靓,厚切程度令人Surprise! 想一啖摆哂入口!!三文鱼口感好滑溜而且油脂匀均! 油甘鱼就淡淡甘甜,但充斥鱼油香气!!⭐芝士三文鱼薄饼 薄饼上铺满材料 有3文鱼、蔬菜、香菇、芝士! 轻轻沾少少鱼露添加层次! 好好食!!!!!!!!!!⭐明洞烧汁牛肉粉丝 粉丝够烟韧弹牙! 酱汁调教得好好 味道甜甜地好开胃!⭐HAITAI 青葡提汁 无油精饮品而家第2杯半价 所以嗌左2杯提子汁试下! 入面有提子果肉好惊喜!!
非常有特式 边食边欣赏每张POSTER都几有趣!
⭐人参鸡汤
参味香浓 入面加入左少许糯米 吸收哂鸡汤和人参的精华!
⭐三文鱼刺身 & 油甘鱼刺身
⭐芝士三文鱼薄饼
好好食!!!!!!!!!!
⭐明洞烧汁牛肉粉丝
粉丝够烟韧弹牙! 酱汁调教得好好 味道甜甜地好开胃!
⭐HAITAI 青葡提汁