2023-12-22
各位食友,我今日去左间口碑爆灯嘅餐厅食饭,一入去,味蕾已经做足准备迎接美味冲击。首先,黎咗碗粟米忌廉汤,🍵唔系好creamy,但系每啖汤都食到粟米粒,香甜得嚟唔腻口,饮完心情都跟住好起来。个柠檬茶🍋稍为有啲涩,但滋味尚可,唔锡。再讲吓主角,个包,真系大得吓人,又高又阔,两手揽都揽唔晒𠮶种。烘得脆脆哋嘅外皮,啃落有咬劲,一啲唔吉水。入面夹嘅酱料,唔会太多,拌得啱啱好,吃落咸香咸香,真系够晒味!再来,个蚬肉大虾天使面,味道得意得意!面条Q弹得黎唔会过腍,虾同蚬肉又新鲜,最正系个酱汁,唔似平时食𠮶啲太重口味,正所谓刚刚好。🍝点完正餐,点知礼尚未完,最后嚟咗个甜品—蝴蝶苏加雪糕。清新嘅云呢拿雪糕,加埋松化嘅蝴蝶酥,我就话你知,这个组合实在太搭,完美收尾!总结,今日呢个食旅,简直系一场美味探险。如果你有空,真系应该亲身试吓,顺便打卡分享下呢间咁优质嘅地方!