2022-01-27 246 浏览
St. Regis Afternoon Tea ($434 p.p. for two persons, service charges inclusive)同行友人话St. Regis同Mandarin Oriental嘅scone系佢心目中嘅香港top2( ᵒ̴̶̷̤໐ᵒ̴̶̷̤ ) 虽然我就未试到文华东方嘅水准,但今次黎到St. Regis已经深深被佢嘅scone吸引到。外层焗到金黄色,内层湿润度适中,口感结实又细腻。斋啪嘅牛油味已经够香浓、甜度恰到好处,加埋味道偏淡﹑质地滑身嘅whipped butter一齐食好满足。.个人黎讲对果酱同蜜糖无乜兴趣,独孤一味只系用配搭牛油享用,依然唔觉腻。如果有得拣要两个都要原味(其中一件为提子干口味)就更开心啦嘿。.