2021-12-18
朋友生日大家都借啲意同佢庆祝下😁,因为大家都系好喜欢打边炉 十下十下好有气氛㗎,海鲜放题大家又啱食。好多人呀,环境阔落光猛,好在一早book咗位,侍应好有礼貌招呼,边行边说饮品任饮和酱料全自助,冷气好够啊!打边炉最正,热腾腾进食。👍头盘刺身~鲍鱼/三文鱼/带子/八爪鱼/虾/吞拿鱼好有睇头,鲍鱼好淋好入味,三文鱼好肥厚带子好大粒,吞拿鱼肥厚全部都好鲜啊!头盘好正!👍👍重庆鸡锅~辣辣地好开胃鸡肉好入味,我重留起啲汁用嚟火锅用添。椒萝卜排骨锅~好清香嘅胡椒味,辣辣地打边炉真系好正。龙虾海鲜拼盘~澳洲龙虾/扇贝/蛏子/青口/龙趸/白鳝片哗,十分有睇头啊!有两只龙虾已开了边,熟后肉质更厚又肥美好多龙虾膏,扇贝肥厚大大只滑捋捋,蛏子不得了,鲜到呢又好肥美。龙趸𠮶啲鱼皮好似海参咁又厚肉又大旧好弹牙,白鳝片肉质好鲜冇骨㗎好嫩滑。正👍👍特级安格斯肥牛~ 薄薄一片片安格斯肥牛,牛味香浓食到唔停得口。👍😁巨型水饺皇4粒~ 果然好大粒巨型水饺,而且虾肉好大只,多一粒就好喇。😂😂再加码任点~鲜虾滑/贡丸/黑豚肉/芝士肠/鲜淮山/杂菜盘我哋真系大食喇,忍唔住再加码,鲜虾滑好多虾肉仲有啲鱼子入口卜卜声,鲜淮山好大条
头盘刺身~
鲍鱼/三文鱼/带子/八爪鱼/虾/吞拿鱼
重庆鸡锅~
辣辣地好开胃鸡肉好入味,我重留起啲汁用嚟火锅用添。
椒萝卜排骨锅~
好清香嘅胡椒味,辣辣地打边炉真系好正。
龙虾海鲜拼盘~
澳洲龙虾/扇贝/蛏子/青口/龙趸/白鳝片
特级安格斯肥牛~
薄薄一片片安格斯肥牛,牛味香浓食到唔停得口。👍😁
巨型水饺皇4粒~
果然好大粒巨型水饺,而且虾肉好大只,多一粒就好喇。😂😂
再加码任点~
鲜虾滑/贡丸/黑豚肉/芝士肠/鲜淮山/杂菜盘
我哋真系大食喇,忍唔住再加码,鲜虾滑好多虾肉仲有啲鱼子入口卜卜声,鲜淮山好大条用嚟打边炉好正。
饮品~黑啤/荔枝茶/乌龙茶/竹蔗茅根等等
我哋拣咗好几款饮品,好特别呀竟然有韩国黑啤呀,好多韩国饮品,荔枝茶,雨前顶级乌龙茶,竹蔗茅根系一杯杯装㗎,唔系一揸,好方便呢!饮完一杯再添一杯都唔会觉得好嘥。👍👍
寿星妹生日快乐好开心,令到我哋都好快乐,约定下位生日再打边炉海鲜放题。😁😁