2022-11-01
同屋家人生日大会,我拣咗依间顶级餐厅庆祝🤞🏻佢提供半自助Semi-Buffet 🍽,包自助沙律、汤、前菜同甜品特级烧牛肉 - Roasted Prime Rib of Beef au jus $498烧🥩好特登比较少食,👨🏻🍳会推架重达600磅嘅银色不锈钢餐车Silver Cart喺客人旁边即席分切烧牛肉,仪式感十足🫰🏻💯我拣左五成熟,外层无炭烧味,肉身呈嫩粉红色,生熟度岩岩好。烧牛肉肉质细嫩,食落好软稔,肉味好香浓🐮😋配菜方面,有传统英式烘薄酥饼Yorkshire Pudding同薯蓉🥔 厨师突登喺薯蓉中间淋上酱汁,牛油味啱啱好,冚过少少薯蓉味🤣🤫自己几钟意薄酥饼,外层焗至金黄酥脆,蛋味亦都几突出波士顿龙垠班尼迪蛋 - Boston Lobster Egg Benedict 🦞班尼迪克蛋相当唔错,一切开流心蛋即爆浆缓缓流出嚟,视觉效果十足又够治愈‼️加入大量波士顿龙虾肉,够晒矜贵💯只龙虾好厚肉了,味道好新鲜,唔需要太多调味料反而更特出龙虾味😍📍 Lawry's The Prime Rib3/F, 9 Queen's Road Central, 9 Queen's Road Centr
📍 Lawry's The Prime Rib
3/F, 9 Queen's Road Central, 9 Queen's Road Central, Central