2024-11-05
今日同屋企人黎左呢度食饭,其实之前系因为有同事带路过黎食过1次,试过唔错,仲要九龙区有新鲜海鲜食就难上加难。呢度搭车都尚算方便,加上啲位够阔落,所以坐得舒服唔使迫(依家都几难揾,所以每次屋企聚会都有啲头痛边度食饭好)呢度嗌既𩠌都够晒大碟。上次食完今次再嗌既有西芹焗鱼卜同川麻鱼头汤。其实我本身唔好食鱼卜,但呢度既鱼卜系成功令我改观左,个厨师整得唔腥之余仲好好食,西芹爽脆,鱼卜淋得黎之余够入味。但最最最正系个炖汤(谂起又想饮🤤)因为鱼头我觉得都几难自己煲唔腥。呢度一拎上黎就睇到劲足料,而且成煲咁上,我同屋企人一人一碗饮完仲有净(最后打包左返屋企继续饮🤭),讲真系九龙区好难揾到咁新鲜既海鲜食,坐得阔落之余最紧要系可以慢慢坐,我地大大话话坐左成2个几钟都无催过。今次一共叫左7个𩠌,呢道既𩠌真系几大碟所以食唔晒😅😅下次我会再黎呀,因为食左2次都未食晒佢地既菜式🤭
上次食完今次再嗌既有西芹焗鱼卜同川麻鱼头汤。
其实我本身唔好食鱼卜,但呢度既鱼卜系成功令我改观左,个 厨师整得唔腥之余仲好好食,西芹爽脆,鱼卜淋得黎之余够入味。
下次我会再黎呀,因为食左2次都未食晒佢地既菜式🤭