2018-07-11 47 浏览
今日放工去咗九龙城揾好嘢食,朋友介绍有间茶记都唔错,所以一于去会一会佢!间餐厅招牌好大个都几易揾!入到去见到卡位就想座低,不过店员都几好,因为天气热,话门口无咁凉,叫我地转入里面,果然一转都有不少座位。我地一坐低就睇吓有咩食,种类和选择都几多。心大心细嘅我一时之间都未谂到,但同行友人好快就拣咗个铁板T骨扒! 我就拣咗个椒盐鲜鱿,每个饭餐都有汤送!讲起个汤,真心正!花生鸡脚汤,唔会只系得味精味,每碗都有大量花生同一只鸡脚,十分足料。好快𩠌都黎喇,首先上菜嘅系牛扒,店员又再次展示细心,见我著紧白色衫,就话先放喺隔离枱加汁,避免弹到。未食就已经加哂分! 本人对肉无乜要求,觉正正常常啦,份量都几大份。之前就到鲜鱿,呢个我同朋友都好快清咗,粉浆一啲都唔厚,鱿鱼又够新鲜! 好食过啲集团酒楼,又唔会食到成口油。食完未够喉,想话叫多个菜。我地叫咗豆豉鲮鱼炒油麦菜,不得了!咁大个女未试过食一碟豆豉鲮鱼炒油麦菜的豆豉鲮鱼会多到咁!有图有真相,唔多讲。总结小菜真心正,员工服务又细心!唔介意茶记嘅朋友可以黎试试MENU

间餐厅招牌好大个都几易揾!

食完未够喉,想话叫多个菜。
有图有真相,唔多讲。

总结小菜真心正,员工服务又细心!
唔介意茶记嘅朋友可以黎试试

MENU