2019-04-14
今日去左 #敏华冰厅要排队先有得食,排20分钟左右会去食系因为朋友个朋友话呢度既沙爹牛面系全港最好食,咁去开附近就顺便一试沙爹牛面,估计佢用福字面,正常味,比出面食的偏辣少少,单食块牛肉就系咸左d,完全感受唔到朋友所讲的【全港最好味】个常餐跟个炒滑蛋反而有d惊喜,好香,好滑,浓蛋味,呢个常餐要48蚊,实属无下次相反个【敏华黯然销魂饭】我就觉得值,53蚊个D饭系用靓米,食落特别看个叉烧又juicy,好似话现场烧,而且是半肥瘦style,唔系一旧肥一旧瘦,系似人地雪花肥牛果中半肥瘦叉烧,大大旧,啖啖肉,加打孖2只流心蛋,蛋黄浆配头抽加靓饭,特别开胃因为要分半个常餐俾个女食,所以叫多个新鲜出炉酥皮蛋挞,我先可以唔空虚,新鲜出炉一定好食,个蛋都香同滑,不过,个人更喜欢饼皮最魕是朋友叫左个叉烧通粉,个通粉汤底有诚意,我女都追住人地个通粉食,如果要食常餐,建议叫叉烧通更好
要排队先有得食,排20分钟左右
相反个【敏华黯然销魂饭】我就觉得值,53蚊个
D饭系用靓米,食落特别看