2016-12-08
朋友要工干,所以就提早食生日饭。大家都系住观塘附近,又揾下工厦既CAFE试,呢次呢间都真系有D水准。当晚系星期日,我地睇完戏上到去都七点半,接近九成FULL,所以要来试必先订位。SET DINNER果晚唔太岩我地口胃,所以就散叫四样野(估都估到点会两个人会食得晒!),Caesar salad、fish & chips、nachos同truffles mushroom pizza。salad新鲜,d菜都“short short”声,而且我钟意佢只半生熟蛋,系食之前打散佢,令到个沙律有d黏黏地既感觉,好特别而且系第一次咁食(好大乡里添!)!之后就上fish & chips,我重申一次(其实我既comment都成日讲),就系要系香港食到好好味既fish & chips其实系好难,咁耐以来都系得SOHO果间,所以你问我既话,fish就麻麻,个粉浆有D厚,CHIPS又炸到有D硬,所以就真系一般。相反,个nachos真系令我有惊喜,够热多酱多芝士,除左有黄色基本味之前,重有红色同深紫色,味道同黄色系有唔同,朋友钟意深紫色,我仍然偏爱黄色。去到呢度,其实我同朋友都已经好饱,食多块pizza已经‥‥个
salad新鲜,d菜都“short short”声,而且我钟意佢只半生熟蛋,系食之前打散佢,令到个沙律有d黏黏地既感觉,好特别而且系第一次咁食(好大乡里添!)!之后就上fish & chips,我重申一次(其实我既comment都成日讲),就系要系香港食到好好味既fish & chips其实系好难,咁耐以来都系得SOHO果间,所以你问我既话,fish就麻麻,个粉浆有D厚,CHIPS又炸到有D硬,所以就真系一般。相反,个nachos真系令我有惊喜,够热多酱多芝士,除左有黄色基本味之前,重有红色同深紫色,味道同黄色系有唔同,朋友钟意深紫色,我仍然偏爱黄色。去到呢度,其实我同朋友都已经好饱,食多块pizza已经‥‥个饼底好脆,芝士味都重,而且truffles都味重,系无轻手去整,我打包回家第二日焗番来食,仍然都keep得住咁好味!
个场一家大细、情侣、一群朋友都有,因为餐单都岩唔同年龄去食。而且waiters/waitresses都好尽力工作,服务态度亦都好,所以如果下次有一大班人去观塘揾工厦,呢度我都会考虑再试!