星期六打风 ... 搞到原先既计划咩都做唔到星期日唯有一早就出去玩弥补返个假期啦!简左尖沙咀既日式居酒屋食个丰盛既Lunch!上网见到呢间居酒屋好评如潮,一直想黎试试,我地walk in 黎到,时间仲早,即刻有位可以入座店内环境好有格调,日系木屋既风格而且采光度十足,环境好舒服,亦好阔落我地嗌左Lunch set 加小食同单点既炸串Lunch set 加$28 芝士鱼饼 - 呢个热辣辣劲好食!热辣辣食果时每啖都好弹牙,好似食紧打手鱼蛋咁类似芝士竹轮既味道,但系煎到更香鱼肉都更厚芝士有流心效果,$28有4块鱼饼好抵食!Lunch set 加$38 唐扬鸡翼 - 炸鸡翼既味道,鸡肉几嫩滑,唔会炸到干晒,保留到肉汁炸白子 $98/1店员同我地介绍白子依期当造,好新鲜食落口感会好似豆腐咁。咁岩我地都好少机会食到白子,听到咁样我地当然即刻叫黎试下啦!炸白子好大粒,皮好薄,食落口唔会点感受到炸粉既存在。口感同店员介绍既一样,真系滑到好似豆腐咁!而且味道并唔会腥,食得出好新鲜!每一啖都好饱满,哈哈推介各位钟意食白子既朋友!超高质呀!黑松露牛油锡纸焗杂菇 $88出面食得多牛油金菇,黑松露版就真系第一次
星期六打风 ... 搞到原先既计划咩都做唔到
星期日唯有一早就出去玩弥补返个假期啦!
简左尖沙咀既日式居酒屋食个丰盛既Lunch!

店内环境好有格调,日系木屋既风格
而且采光度十足,环境好舒服,亦好阔落

我地嗌左Lunch set 加小食同单点既炸串

类似芝士竹轮既味道,但系煎到更香
鱼肉都更厚
芝士有流心效果,$28有4块鱼饼
好抵食!

炸白子 $98/1

推介各位钟意食白子既朋友!超高质呀!

黑松露牛油锡纸焗杂菇 $88
出面食得多牛油金菇,黑松露版就真系第一次试!黑松露味好浓郁,捞埋d菇同饭一齐食劲开胃!岩晒食lunch set 有饭配既人
 好惹味!

炸午餐肉 $24/1
厚切午餐肉经过油炸后不失油脂感,仍然十分Juicy, 几岩过下口瘾用黎助酒!
蟹肉酿茄子 $38/1
店员介绍虾肉系由海虾剥壳后手打成,再酿入茄子上一齐炸
手打虾肉果然唔同一般出面食既虾胶口感咁硬同实,呢到既虾肉系好软滑,而且弹牙
连埋茄子一齐食既口感,有少少湿润,经过油炸后亦都保留到水份,唔会干蒸蒸

劲厚既帆立贝!

Lunch set - 串扬海鲜定食 $148
帆立贝x2 , 鲱鱼籽昆布x1 , 蟹脚x2
配有南瓜沙律 , 味增汤 , 泡菜和白饭
店员介绍要先食帆立贝,因为放耐左会出水
炸物可以沾上红酒酸汁吃,个人觉得可以减少油腻感,酸酸的都十分开胃

帆立贝十分厚!!第一次食到咁保持帆立贝鲜味既炸串
炸物唔会有一层厚厚既炸粉,反而系融合左系食材到,唔会觉得油腻之余,亦食到炸出黎香脆既口感!
大赞

鲱鱼籽昆布亦系好特别既一串,密密麻麻既鲱鱼籽包住中间一块昆布,口感好特别,第一次食炸既鲱鱼籽
炸蟹脚亦都保持到蟹肉既味道
感觉到呢间炸串居酒屋既炸物真系非一般!
另外前菜既南瓜沙律同味增汤都系好好味,系有诚意既前菜
味增汤唔系一般普通汤包,而系用材料熬制出黎既味道

Lunch set - 盐烧牛小排定食 $128
一样既前菜配上牛小排,牛小排肉质熟度刚好,唔会太熟以致鞋口
牛小排以薄切形式上碟,虽然系薄切但份量亦唔少。配饭食一流

食炸串当然唔少得饮酒
我地一人一杯Highball 同 Oolong Highball
饮酒有买一送一优惠,好抵饮!

今日全单有7折优惠,食左咁多野最后$777埋单! 饱到晚餐都唔洗食

总结,感觉到呢间居酒屋对食物质素有一定既追求,而且亦好有诚意
就算系前菜亦唔会马虎

计返食物既质素,居酒屋既环境同埋店员细心既介绍同服务,呢个价钱系好值得
会再黎帮衬

2021-10-10