2017-03-14
早两日book定位谂住试下依间,听过好多人讲话正同老公,奶奶三个早左15分钟到就12点前5分钟啲人已经开始排队准备入去,见条龙愈黎愈多人,我都去左加入依个行列度好快已经安排左我地入去坐喇,一开波当然去攻冷盘先喇,我同奶奶即刻去左拎蚝,今日系纽西兰蚝可能我之前都系食开纽西兰既细蚝,冇食大蚝既关系,我觉得好重味,佢唔同法国蚝咁咸既重海水味,系重金属味,冇唛海水味,同埋都大只,个涡都几深既,厚肉,爽口,但我都系钟意食细只既多啲,因为太重金属味反而冇左果种系口腔入面回香既感觉,我觉得喇同埋我觉得依只蚝如果有岩盐可以配埋就正喇可惜依度冇,但有柠檬任攞丫,依度啲蚝系可以自己任攞,因为出面有啲系限住每人三只要排队咁,依度唔会有依个问题,各位蚝怪可以尽情攞另外啲散修修既就唔影喇,讲下算餐包,见依度啲人张相有好多款,仲谂住可以食好多架嘛,但去到得三款,因为我好钟意食包,所以好失望,可能夜晚先有好多种类喇沙律,多选择既,都可以跟唔同配料,例如干果丫咁蒸鱼,第一次见到条鱼果阵已经俾人清左上一半,得番啲浸住豉油既下一半就走左佢等下次,点知俾我咁岩等到即刻攞晒啲鱼柳位鱼好食丫,正仲有炒饭丫,印度薄餠,烤鸡卷依三
同老公,奶奶三个早左15分钟到
另外啲散修修既就唔影喇,讲下算
沙律,多选择既,都可以跟唔同配料,例如干果丫咁
仲有炒饭丫,印度薄餠,烤鸡卷依三样都系跟佢附近既咖喱汁一齐食会好食啲同冇咁干身,炒饭本身用左香料炒,正
仲叫左个米粉,自选配料有生菜,鱿鱼,冬菇,豆卜,芽菜,片装牛肉,汤底可选牛肉/鸡汤
剌生,有吞拿鱼,北寄贝,鲷鱼,另外都有啲寿司同日式小食
甜品区既职员都好友善同耐心咁帮我,果阵其实我只系想要豆腐花,食完之后先再要红豆沙,但个师傅主动问我加唔加红豆沙我梗系即刻话好喇不过其实真系分开食会好啲,红豆沙就咁食够味,但加埋豆腐花就唔够甜喇,所以都系分开食好
甜品仲有啲奶涷丫,手袋样蛋糕丫咁,其实我唔明点解叫奶涷唔叫布甸,所以我冇食到
另外得清水俾你飮,要飮其他野要加多68蚊,佢个埸有两款汤既,但唔岩飮啰
总括黎讲ok既,但夜晚去食会多款啲啰