2022-08-18 677 浏览
'*•.¸♡ 𝗧𝗵𝗲 𝗗𝗿𝗮𝘄𝗶𝗻𝗴 𝗥𝗼𝗼𝗺 ♡¸.•*'俾 𝗧𝗵𝗲 𝗗𝗿𝗮𝘄𝗶𝗻𝗴 𝗥𝗼𝗼𝗺 嘅下午茶吸引咗好耐😃咸甜点都可以自己拣,自由配搭🙋‍♀️对于拣饮择食嘅我真系好吸引~加上好多好评,所以一直都好想去试吓!今次都提早咗大概一个月预约,只要肯提早少少book位的话都冇想像中咁难嘅🆗首先要赞下餐厅无论系环境服务都非常好,喺度慢慢坐一个下午,好舒服😌ღ Aꜰᴛᴇʀɴᴏᴏɴ Tᴇᴀ $478 ᴘᴇʀ ᴘᴇʀsᴏɴ╰┈➤ 𝘁𝗮𝘀𝘁𝗲: 𝟳.𝟴/𝟭𝟬 𝗿𝗲𝗰𝗼𝗺𝗺𝗲𝗻𝗱: 𝟴/𝟭𝟬Cʀᴀꜰᴛ Tᴇᴀ Cᴏʟʟᴇᴄᴛɪᴏɴ ʙʏ "Pʟᴀɴᴛᴀᴛɪᴏɴ"待应好细心讲解12款茶,确保你拣到一款啱心水!我自己就唔太饮茶,叫咗杯朱古力,正常发挥,味道有少少淡🤏🏻咸甜点都系用餐车形式上,待应同样会逐一介绍,咸甜点可以自由配搭,总共拣8件就可以😌七月头去食嘅,不过依家menu又好似唔同咗了~Sᴀᴠᴏʀʏ Sᴇʟᴇᴄᴛɪᴏɴ𝐓𝐨𝐦𝐚𝐭𝐨 𝐌𝐚𝐜𝐚𝐫𝐨𝐧𝐅𝐨𝐢𝐞 𝐆𝐫𝐚𝐬 𝐓𝐞𝐫𝐫𝐢𝐧𝐞𝐒𝐞𝐚 𝐁𝐫𝐞𝐞𝐳𝐞𝐒𝐦𝐨𝐤𝐞𝐝 𝐒𝐚𝐥𝐦𝐨𝐧 𝐑𝐨𝐥𝐥𝐒𝐜𝐚𝐥𝐥𝐨𝐩 𝐓𝐚𝐫𝐭𝐚𝐫𝐞以上呢几款咸点个人都觉得几出色,

七月头去食嘅,不过依家menu又好似唔同咗了~

Sᴀᴠᴏʀʏ Sᴇʟᴇᴄᴛɪᴏɴ
𝐓𝐨𝐦𝐚𝐭𝐨 𝐌𝐚𝐜𝐚𝐫𝐨𝐧
𝐅𝐨𝐢𝐞 𝐆𝐫𝐚𝐬 𝐓𝐞𝐫𝐫𝐢𝐧𝐞
𝐒𝐞𝐚 𝐁𝐫𝐞𝐞𝐳𝐞
𝐒𝐦𝐨𝐤𝐞𝐝 𝐒𝐚𝐥𝐦𝐨𝐧 𝐑𝐨𝐥𝐥
𝐒𝐜𝐚𝐥𝐥𝐨𝐩 𝐓𝐚𝐫𝐭𝐚𝐫𝐞
以上呢几款咸点个人都觉得几出色,可以一试!特别系Tomato Macaron,加入左羊奶芝士,超有惊喜,好好食!

Fʀᴇsʜʟʏ-ʙᴀᴋᴇᴅ Sᴄᴏɴᴇs
𝐉𝐚𝐦, 𝐜𝐥𝐨𝐭𝐭𝐞𝐝 𝐜𝐫𝐞𝐚𝐦 𝐚𝐧𝐝 𝐰𝐡𝐢𝐩𝐩𝐞𝐝 𝐛𝐮𝐭𝐭𝐞𝐫
Scones都做得唔错,上枱已经闻到好香,食落外脆内软,但绝对唔会太干。妈咪大赞无花果jam好好,而我就觉得配clotted cream最正😇

Sᴡᴇᴇᴛ Sᴇʟᴇᴄᴛɪᴏɴ
𝐒𝐞𝐬𝐚𝐦𝐞 𝐌𝐚𝐜𝐚𝐫𝐨𝐧
𝐂𝐚𝐫𝐫𝐨𝐭 𝐂𝐡𝐞𝐞𝐬𝐞 𝐂𝐚𝐤𝐞
𝐏𝐢𝐬𝐭𝐚𝐜𝐡𝐢𝐨 𝐎𝐫𝐚𝐧𝐠𝐞
𝐁𝐚𝐧𝐚𝐧𝐚 𝐂𝐫𝐮𝐧𝐜𝐡
甜点同样好好食!!黑芝麻macaroon完全中我口味,食咗两粒🤪Carrot cheesecake加咗菠萝喺里面解腻,食落几清新👍🏻

𝗧𝗵𝗲 𝗗𝗿𝗮𝘄𝗶𝗻𝗴 𝗥𝗼𝗼𝗺