2023-06-04 1049 浏览
《Passion》📍HKUST 依间西餐厅系大学黎讲都算有啲贵~但睇返出面嘅价钱都算平( ̄∇ ̄)所以作为UST学生,Meow小编点都要光顾下( ´▽`)💜蚬肉长通粉🥢 💰$49跟餐附送:热咖啡($0) + 餐包首先,蚬肉食落唔会有沙,肉质都尚算新鲜^ ^而长通粉煮得偏向硬身一点,食落几有咬口,在配埋一点溶了的芝士粉点缀也不错(^.^)(但调味作用不大)~另外,配料上也加入青椒🫑餐包食后感- 每一个餐也会附送一个细型的餐包~他咬落比较硬身和干,没有太多的味道,食落有点像法式长条包🥖的质感幸福指数:😻😻😻/5💜香辣肉肠扁意粉🥢 💰$58跟餐附送:粟米忌廉汤($0) + 餐包依款主菜系小编朋友叫的,而Meow小编系完全唔食得辣🥺所以一试就觉得好辣(>﹏<)但都食到意粉🍝是煮得软硬适中~如果食得辣嘅人或者会钟意依道菜式~幸福指数:😻😻/5-Meow小编本身好钟意食粟米🌽同饮忌廉汤,但系本身唔知道可以免费配是日餐汤( ・᷄ὢ・᷅ )所以冇转到🙈小编试饮左后觉得唔错,佢煮得几”杰”身浓郁,唔会淡淡的~发挥到忌廉汤应有的水准(^^)~幸福指数:😻😻😻/5*没有加一服务费Yumyum舔舔脷
《Passion》📍HKUST

环境指数:🧸🧸🧸🧸/6
服务指数:🧸🧸🧸🧸/6
性价比指数:🧸🧸🧸🧸🧸/6
回头指数:🧸🧸🧸🧸🧸/6

(满分为🧸🧸🧸🧸🧸🧸)

以上属小编主观(非专业)食评,所有意见只供参考( ´▽`)

Ig account: meowww_trips
蚬肉长通粉