2022-03-20
2080 浏览
/ 𝐒𝐮𝐬𝐡𝐢 𝐆𝐢𝐧 鮨吟颇有名气嘅铜锣湾Omakase店🍣鮨吟都算系香港早期嘅omakase餐厅, 就算疫情期间, 寿司吧台仍然座无虚席😲 餐厅环境阔落, 景观开扬, 令客人更加享受美食**午市寿司12贯$538+10%包括前菜沙律, 小食, 寿司12贯, 手卷, 蒸蛋, 面豉汤, 甜品🥗前菜: 沙律🥙小食: 麻酱油甘鱼, 烧鳕鱼片🍣寿司: 金目鲷配腌红萝卜, 帆立贝, 深海池鱼配𩽾𩾌鱼肝, 北寄贝配山椒渍, 麻油捞池鱼, 𫚕鱼配柚子胡椒, 酱油渍吞拿鱼, 中拖罗, BB吞拿鱼配洋葱汁炸蒜片, 北海道小川海胆, 火炙黑松露右口鱼, 火炙赤鯥🍙手卷: 拖罗蓉手卷🥚蒸蛋: 蟹肉海鲜蒸蛋🍲御汤: 面豉汤印象较深刻: 🐚北寄贝: 好新鲜好厚肉, 十分弹牙爽滑🐋BB吞拿鱼: 长大至2至3年嘅吞拿鱼, 食落口味比一般成年吞拿鱼更浓, 配上洋葱汁同炸蒜片令口感更加多元🐟右口鱼: 一大片右口鱼经过火炙后, 油脂更加突出, 食落口好有满足感, 超好食整体来讲我觉得成个体验好满意👍🏻寿司部分食材新鲜, 份量足够, 卖相美观, 调味都几多元化, 用上唔同嘅配搭令寿司更出色😋 服务都好好, 师傅好用心讲解
颇有名气嘅铜锣湾Omakase店🍣
**午市寿司12贯$538+10%
🥗前菜: 沙律
🥙小食: 麻酱油甘鱼, 烧鳕鱼片
🍙手卷: 拖罗蓉手卷
🥚蒸蛋: 蟹肉海鲜蒸蛋
🍲御汤: 面豉汤
印象较深刻:
🐚北寄贝: 好新鲜好厚肉, 十分弹牙爽滑
整体来讲我觉得成个体验好满意👍🏻寿司部分食材新鲜, 份量足够, 卖相美观, 调味都几多元化, 用上唔同嘅配搭令寿司更出色😋 服务都好好, 师傅好用心讲解不同鱼类嘅分别, 整个用餐过程都好舒服🥰回头率绝对高
Food: 😋😋😋😋(4/5)
Price:💰💰💰(3.5/5) $700/pp
Service: 👩🏻💼👩🏻💼👩🏻💼👩🏻💼(4/5)