真系完全无谂过放假晨早六点半居然会坐系粉岭食早晨啰!平时可能刚刚上床瞓乍!是关系粉岭搭车去行山,所以文廸姐建议依度食。今日登高由粉岭出发,收到风长华邨平台食肆将会被领展霸权全面收回,年尾死期前黎帮衬多次啦!朋友们都仲未到,咁我食先唔客气喇。太阳蛋猪扒沙嗲牛出前一丁,第一次帮衬当然整个基本先啦。卖相井井有条,摆位得宜,香喷喷热腾腾,good!太阳蛋猪扒沙嗲牛出前一丁,虽然面条煮耐一点会入味一点,不过依个面质对我黎讲实在太腍喇,爽弹先啱我架。染成深色既滑溜溜软棉棉面条,汤汁味特浓,别有一翻特色,跟我阿妈煮即食面一模一样,泛起一丝童年回忆。猪扒味道唔错,质感松多左一点点喇,过腍不过煎得香口,微微肉汁未算干涸。自家沙嗲牛,略乸不过份,味道香而不浊,食得过,满意既。大路普通辣椒油,微弱辣味带少少香口,不过不失。金牌面餐猪扒火腿牛肉太阳蛋出前一丁,第一眼已被深深吸引,似乎非常丰富,贪心又大食的我实中啦!$36 蚊劲平劲抵食呢,平过红磡十蚊呀!汤底味道系出前一丁,但面质完全唔似,粉口过腍又溶溶地,好黏嘴呢!似大江面多过出前一丁。金牌面有点失望,跟我想像差太远。过份乸猪扒腍劈劈滑潺潺,薄切煎到干硬鞋,

汤底味道系出前一丁,但面质完全唔似,粉口过腍又溶溶地,好黏嘴呢!似大江面多过出前一丁。金牌面有点失望,跟我想像差太远。过份乸猪扒腍劈劈滑潺潺,薄切煎到干硬鞋,味道偏咸。劲乸牛肉质地跟猪扒同出一彻,味道就跟火腿一样正常啦,最好味系天然太阳蛋,捞面好好食啊。

碗面完全唔掂,想揾辣椒油急救,但辣油无咩味又唔辣,可怜!最终都格硬全部食晒。食完朋友们刚到,但带住只狗唔坐得里面呢,唯有齐齐转坐露天啦。

2015-11-21
$30 (早餐)
  • 太阳蛋沙嗲牛出前一丁