2011-04-18
星期日晚订左台, 唔系好多人都唔系第一次去食, 因为寻晚落大雨, 好闷热, 想食salad唔知有冇人好似我咁, 专登比正价食salad做main course又好似好唔底咁, 所以就去左178蚊任食.一坐低校系ceasar salad啦!太正喇!加多个parma ham salad, 感觉好fresh唔知叫左几多碟.仲有佢个芝士局蚝又系好好食.我自己都差唔多食左成打呀!wakaka意大利生牛肉又系好新鲜, 食倒牛的甜味田螺就真系唔得喇.好似白烚咁.完全冇味可言.得个大堆头.但系坚唔好食啰.仲有个烧牛肉加吞拿鱼汁, 个汁好好味呀!不过d牛肉鞋爆主菜, 其实去过几次, 我既建议系, 两三个人最多叫一两碟粉类好喇!佢会劲大碟,同埋唔系几好食.唔食晒又好似唔系几好同埋好似冇咩配料!另外, 香草羊仔脾同牛尾骨都好好食, 叫左两round.其他烧牛肉就唔得喇, 好"un", 鱼果d都唔得, 好鞋同好雪藏甜品一人限叫一个. 我地岩岩三个人一人一个.我次次都一定系食佢个chocolate mousse!好浓朱古力味, 唔太甜, 真系好ok!木康布din, averagetiramisu, 直头系差呀我
所以就去左178蚊任食.
唔知叫左几多碟.
意大利生牛肉又系好新鲜, 食倒牛的甜味
仲有个烧牛肉加吞拿鱼汁, 个汁好好味呀!不过d牛肉鞋爆
佢会劲大碟,同埋唔系几好食.唔食晒又好似唔系几好
同埋好似冇咩配料!
另外, 香草羊仔脾同牛尾骨都好好食, 叫左两round.
甜品一人限叫一个. 我地岩岩三个人一人一个.
木康布din, average
tiramisu, 直头系差呀我觉得.
系好有酒味, 但中间果层"海棉"好似太多.tiramisu应该系creamy感多, 蛋糕感少家嘛!
芝士味冇, 唔够creamy, 好似食件索晒酒既海棉咁.
另外想讲下服务
虽然唔系高级餐厅, 但系都唔应该请个广东话唔咸唔淡既伙记做西餐啦.
大陆人serve我其实冇所谓, 但应该叫佢读熟餐牌先开始返工嘛!
我叫样样野佢都听唔明.一定要我指住向个牌比佢睇.感觉服务唔系几好啰
虽然tiramisu同pasta唔得, 但系其他野都ok. 建议主要食头盘d野, 就会底返晒!