2022-07-31 52 浏览
葵广有间充满树懒气息嘅台式饮品&食物店☺️铺头金句系“耍废不是逃避 而是找寻人生意义” 听完唔太明白觉得好玄😂但系树懒咁cute cute梗系要去朝胜啦🥳朱古力奶酥厚多士 $32不得了!不得了!松脆到不得了🤤即叫即整即食😋多士热辣辣🍞朱古力酱熔岩式铺面🍫咬落去松脆到以为自己食紧酥皮嘅感觉🤣香!酥!甜!集于多士一身🥰可以话系我食过最松脆可口又好味嘅多士☺️大甲芋头鲜奶 $33底部嘅芋头都几多👍🏻芋头磨得香滑冇粒状而且带有甜味!上层嘅鲜奶味浓而幼滑!将两者搅混再饮用效果更突出😋芋头嘅甜味跟鲜奶嘅香滑互相combo🤝🏻材料就系咁简单!只系得芋头同鲜奶🍼但系配合出唔简单嘅味道🤤享受完美味嘅下午茶之后😋开始了解到金句嘅真正意思🤔🦥树懒嘅生活态度就系颓而不废!看似随意但认真对待每一件事!就好似铺头除左有台式食物同饮品之外😌仲有冻货同干货零食!而家like fb或者ig page嘅话!仲会享有九折优惠👍🏻一于过嚟探下树懒店长班啦😆🦥总结:[废水]一词系嚟自澳门嘅潮语🚤[废茶]一词系嚟自葵广嘅树懒🦥

朱古力奶酥厚多士 $32

大甲芋头鲜奶 $33