2021-12-10
一直来都keep住有人买蛋糕同挞, 心思思都来试下买左我唯一见到有朱古力coating的蛋糕----开心果蛋糕(65蚊)。附送蜡烛一支,如果要刀就要加5蚊。自制小时光,庆祝自己生存左咁耐,都不容易喔!好精美!买蛋糕同朋友庆祝生日很好呢!几个女仔,唔会食太多,但系又唔贵要介绍下~中间系cream, 有甜甜,有奶味嘅奶油味道。呢个蛋糕最特别同好味系上面的开心果cream,有特色在于:cream不只有甜味,有开心果的nutty味,好少食到。但对我黎讲未去到好吸引。戚风蛋糕都系斋甜,朱古力coating都系好甜好甜,但已经无开心果味,应该同其他系列差唔多。所以最好味系蛋糕面的开心果冻cream同埋中间嘅奶油忌廉。卖点系IGable,相机食得、价格亲民、份量啱啱好,但味道一般。如果著重味道的食家,不要抱太大期望。对于味道致上的我,不会特别推介。
一直来都keep住有人买蛋糕同挞, 心思思都来试下
附送蜡烛一支,如果要刀就要加5蚊。
自制小时光,庆祝自己生存左咁耐,都不容易喔!
好精美!
要介绍下~
中间系cream, 有甜甜,有奶味嘅奶油味道。
所以最好味系蛋糕面的开心果冻cream同埋中间嘅奶油忌廉。