2024-04-02
🥚真系每次入九龙城都食到好嘢🥹🙏🏻晚市套餐连沙律汤$148起✨❣️芝麻/抹茶拿铁系大佬🥹🤍✨.启德开咗Airside咁耐第一次过嚟食嘢‼️行两个圈觉得呢度间间都似高质嘢🥹🤏🏻入呢间系因为门口放咗嘅日式餐具吸引🤟🏻我坐低𠮶阵先发现呢度真系好鬼大😹😹仲要因为早到有窗口位坐🤓✨晚市基本满座🥹大家想嚟记住book位!📌.1️⃣蒜香辣茄蓉芦笋龙虾(半只)意粉 + 是日餐汤+ Iced matcha latte (💰$218+34)🤍见到有半只手掌嘅龙虾已经好兴奋🥳整体份量其实几足😋龙虾配上干蒜食落啖啖肉劲满足‼️🥰意粉都炒得几入味🙌🏻好钟意啲茄蓉同埋劲多菇🥹✨不过本身钟意食扁意粉多啲🤓😹😹🤍是日餐汤系蒜香辣茄蓉味🥹蒜蓉包本身偏浓味🤓浸落汤之后重口味人士一定钟意🤓🤟🏻2️⃣西京烧比目鱼拌炒野菜配洋葱烤薯+ 沙律 + Iced Black Sesame Latte (💰$218+34)🤍劲开心第一次出面食比目鱼有咁大份‼️🥰鱼皮脆脆地咬落香脆鱼肉扎实再加埋个烧汁甜甜地大满足🥹✨🤩🤍同大家介绍返今晚嘅主角系芝麻同抹茶latte‼️✨有skim/oat milk拣🥰佢个宇治抹茶酱一饮就知系靓嘢🥹🥹芝麻酱都劲浓郁🥹🥹啲嘢食
晚市套餐连沙律汤$148起✨❣️
芝麻/抹茶拿铁系大佬🥹🤍✨
🤍同大家介绍返今晚嘅主角系芝麻同抹茶latte‼️✨有skim/oat milk拣🥰佢个宇治抹茶酱一饮就知系靓嘢🥹🥹芝麻酱都劲浓郁🥹🥹啲嘢食到一半已经饮晒🙌🏻🙏🏻🥹
3️⃣宇治抹茶蛋糕配日本红豆(💰$88)
🤓其实就冇话特别钟意食呢款甜品😹😹本身唔知有红豆🥹🥹到最后抹茶慕丝+饼底咁食🤟🏻🥰🤓
📍 Relish Kitchen by ALOT (九龙城)
九龙城启德协调道2号AIRSIDE 3楼L316号舖
🤍[8.5/10]
#蛋美在启德 #香港美食 #启德美食 #九龙城 #九龙城美食 #hkfoodie #日式 #西式 #港式 #咖啡店 #虎虾 #牛扒 #宇治抹茶 #芝麻 #hongkongfood #紫薯 #炒蛋 #咖啡 #比目鱼 #美食分享 #必食之选 #蟹饼 #意粉 #鱼柳 #猪扒 #黑松露 #蛋美吃西餐 #烧汁 #芝士 #龙虾 #抹茶拿铁 #芝麻拿铁 #朱古力