2017-03-21
包场搞私人 Party , 本身对旺角既楼上 cafe 食物准冇咩期待,但呢度既饮品同野食竟然颠覆过去既印象。水果茶既水果新鲜,似乎系即日采购,士多啤梨味浓,沟埋特别调较既红茶,好味过 D 字开头个间 Cafe 既人造水果味多多声。饮到士多啤梨曾经系田野间摇曳既自由,真系任何用餐时间都好适合既茶,用小蜡烛坐热住冬天唔惊冻左,暖笠笠。绿茶 latte 仲系保留苦苦地既绿茶味,欣赏,最憎饮到甜到漏既绿茶野。炸物拼盘,有鱼柳,咖哩角,肠仔等,炸得香脆,浓厚既红果味中和左呢度既油腻。鸡翼有蜜糖, 香蒜等味道,因为事先腌左好入味,个皮焦焦既地方最惹味。焗芝士啡菇,好香既芝士味,咬落啖啖肉,可惜我唔中意沙律酱,睇得出有用心配搭配料,加左啲烟肉。菇新鲜冇臭味。黑松露意大利饭,粒粒饭都被包上忌廉汁,奶油同黑松露香味到天衣无缝。值得一提呢度所以 pasta 煮到 al dende 既口感确系唔讲得笑。p.s. 呢度包场超抵玩
p.s. 呢度包场超抵玩