2017-06-26 380 浏览
系东大街都知食粥系无得拣既,今日经过有间新开既粥舖,天气咁热本来都唔系几想试,但系见卖相几好,店员又热情就买个外卖试下啦! 买左个鲍鱼鸡粥同泡菜牛柳粥,老板强烈推荐我试个煎饺同煎虾饼,话即叫即煎,虾饼又有啲墨鱼滑同粟米咁样,就同屋企人买多两个小食,等左差唔多十分钟先搞掂,原来啲粥系生滚粥,都值得既。 (有只鲍鱼喔)重点黎啦!🍴 我就食鲍鱼鸡粥,个粥食落口好浓既菇味,基本上成个粥底都系,十分喜欢!如果唔钟意菇味可能就要试其他粥,入面仲有几旧冬菇同两三旧鸡肉,都算几足料!🐓🐓 屋企人就食泡菜牛柳粥,贪得意试下因为系辣粥黎,试左几啖有惊喜!有啲泡菜碎系入面,真系好辣好惹味,估唔到辣味既粥又几夹,但真系好辣,而且屋企人话有好多旧牛,啲牛柳粒都系辣味架🐃 啲小食都真系几唔错,拎到翻屋企啲饺仲系脆既,加埋啲黑醋做调味,外脆内软大大只。个虾饼有好多粟米粒又好甜😍都食到啲虾肉系入面,虽然唔系旧旧有,都ok啦,果然无介绍错😂 小总结: 其实佢地堂食得一张枱,卖既粥款式都偏少,得个10款粥,但都系比较新潮,虽然份量唔系好多但食落好足料,食完唔会好颈渴,小食仲有啲特别啲既莲藕饼芋头饼,最紧要系价钱公道! 下

Oppa泡妞、鲍您满足、黄金鲜虾饼、煎猪肉韭菜饺

(有只鲍鱼喔)

重点黎啦!🍴

香煎韭菜猪肉饺

黄金鲜虾饼

小总结: 其实佢地堂食得一张枱,卖既粥款式都偏少,得个10款粥,但都系比较新潮,虽然份量唔系好多但食落好足料,食完唔会好颈渴,小食仲有啲特别啲既莲藕饼芋头饼,最紧要系价钱公道! 下次会再去试埋其他粥,提提你地有得打电话去叫定先,咁就唔洗好似我咁热住等几个字🤦🏼‍♀
2017-06-26
10 分钟 (外卖自取)
Oppa泡妞、鲍您满足、黄金鲜虾饼、煎猪肉韭菜饺
香煎韭菜猪肉饺
黄金鲜虾饼
  • Oppa泡妞、香煎韭菜饺