2017-12-18 2863 浏览
又到左星期六既时间啦,系时候又要操FIT自己同减肥啦,咁样先会可以有更多空间吸纳黎紧冬天季节限定既众多敌人 : 煲仔饭呀、打边炉呀、烧野食呀、放题呀等等! 为左佢地,赖生同屈小姐又再次出发去跑步减肥,由港岛西跑到港岛东,4条小腿长征去!!今次既屈小姐好叻,跑到北角既Healthy Chicken,都冇乜索气同停过,消灭贱B减肥既事一定指日可待!本来山长水远跑黎,除左系食健康D低卡D之外,为既系呢间HC可以用黎系石器时代做武器既大鸡脾,可惜,赖生可能太夜到访,今次既鸡脾卖晒!只好试另一样赖生想试好耐但又因为每次都有鸡脾而放弃既食物 - 鸡胸!赖生之选: 1)鸡胸糙米饭沙律餐:3.5⭐️老老豆豆地讲,呢份沙律算系不过不失,点解呢?鸡胸:鞋就一定鞋过鸡脾好多嫁啦!但未至于放唔到入口食,因为佢调味都唔错,好惹味,不过渗透唔到入深层!糙米饭:正常既,唔会太硬食唔到,不过比起菠菜饭同蕃茄饭的话,我地会推荐:蕃茄饭>菠菜饭>糙米饭!因为有味饭好味d屈小姐之选:2)三文鱼沙律餐:4⭐️今次块三文鱼好好多啦!因为系热既!三文鱼既鱼味同肉质即时好好多! 钟意食三文鱼既人好值得推荐比大家!总结:

,赖生可能太夜到访,今次既鸡脾卖晒!

鸡胸沙律

赖生之选:

1)鸡胸糙米饭沙律餐:3.5⭐️

老老豆豆地讲,呢份沙律算系不过不失,点解呢?

,不过渗透唔到入深层!

三文鱼沙律

屈小姐之选:

2)三文鱼沙律餐:4⭐️

钟意食三文鱼既人好值得推荐比大家!

总结:

其实,北角呢间HC有值得赞既地方,又有值得弹既地方
值得钻既,系呢度既三文鱼真心好食好多,同埋有位坐阔落好多
不过以上既条件系要配合职员,因为试过一次系个职员比较Hea既,鱼系冻既,就连冇咩配料都好,佢都唔会主动补其他比你!同埋有个重点系⋯点解突然全间餐厅都变左用塑胶餐盒同餐具食既?明明以前都仲有紧玻璃碟同金属餐具⋯造成好多垃圾呢

至于中环果间HC,水准稳定,份数多过北角好多,除左配料好多之外,(有时佢一份仲比2种饭我地,系冇减份量,即系多左一份饭),佢既主食都大份好多,三文鱼系有最少2块嫁
!不过热既程度冇北角咁好!

所以,钟意食HC既大家,我地既建议系:想食饱D去中环,想减肥同坐得舒服d就去北角

#屈小姐好强劲哦
#差D操死赖生了