2009-04-20 7 浏览
去到铜锣湾,谂唔到想去边度食晏,本来想问个喺呢区工作嘅朋友,不过行到去百德新街,比我地预到间小公主喺网上食评见到话几好的意大利餐厅,所以就咁入咗去帮𠋆。1. Assorted Bread - 意大利菜嘅例牌,未叫食物己经先奉上一蓝面包,好唔掂,好硬,又唔松又唔软,不知谓,用嘅olive oil同醋都唔系好嘢,可能因为将货就价。2. Appetizers & Soup - 前菜系一啲好硬好鞋嘅鸡肉配上有咖哩味嘅汁,感觉好怪,旁边仲有一堆落咗好多沙律油嘅沙律,好醋好难顶,食到小公主怕怕,个汤系粟米汤,食咁耐意大利菜都未食过咁嘅头盘,唉~~~!3. Spaghetti Carbonara - 系我同小公主嘅favorite,呢个系pasta set嘅主菜,离哂舖,我都未食过咁差嘅Spaghetti Carbonara,啲意粉好粗,而且唔系用靓面粉,净系得磨菇,肉都唔多粒,边有味架,而且味道偏淡,带唔出忌廉汁嘅鲜味,really shit~~~!4. 煎三文鱼扒配日式沙律 - 今次个沙律好少少,冇咁酸。三文鱼叫做全日最好嘅菜式,但系算over-cooked。因为旧肉入面已经完全熟哂,真系名符其

4. 煎三文鱼扒配日式沙律 - 今次个沙律好少少,冇咁酸。三文鱼叫做全日最好嘅菜式,但系算over-cooked。因为旧肉入面已经完全熟哂,真系名符其实嘅well done,大家都知三文鱼熟哂会鞋口,难道个厨惊住我地嘅肠胃顶唔顺生少少嘅嘢食??

5. 啫哩 - 一落刀就知落唔够鱼胶粉,好易烂,口感不知所谓,睇得出佢地完全唔识处理。

6. 咖啡 - 都系咁有惊喜,而且好浓,无论你落几多奶都冇用。

Comments: 餐厅唔系好够冷气,虽知道大热天时,入到间唔凉嘅餐厅,真系分分钟连胃口都冇哂,啲嘢食几好都冇用啦,仲何况佢地连食物都搞唔好。仲要全班待应都系佬,真系奇怪的餐厅。下次一定冇帮衬,仲要掟佢入bad list。
Assorted Bread
Appetizers & Soup