2022-10-01 31 浏览
👦🏻同👧🏻讲最近显径开左好多小店,👧🏻好有兴趣,👦🏻就决定带👧🏻去「Four x Four」,食下西餐Chill下👍。🌟粟米餐汤🌽每一个set都会有一个餐汤,我地嘅是日餐汤就系粟米忌廉汤。厨师将粟米打蓉再混入忌廉,食落口感比较浓稠,颜色偏黄色,入口有唔少粟米渣+肉,完全感受到阵阵粟米香🌽。🌟沙律🥗沙律包括烟三文鱼,沙律菜,车厘茄🍅,仲有少少蜜柑,系个几开胃嘅餐前小食😙。🌟烟三文鱼藏红花忌廉扁意粉🍝👦🏻作为一个意粉爱好者,呢度既扁意粉整得非常有嚼劲,系Al Dente口感,而意粉亦非常挂汁。至于藏红花,对于👦🏻👧🏻嚟讲就唔觉得有咩特别味道,最多只系识形容有少少甜味,从酱汁颜色方面能够分办。🌟青酱意大利饭配天妇罗软壳蟹🦀首先一定要讲下个软壳蟹,唔系原只软壳蟹而系几只粗壮蟹脚。炸得脆口,份量都算合理。至于青酱就完全感受到罗勒和橄榄油既香味,松子仁味道唔算太明显。意大利饭饭粒煮得刚刚好,系正宗半生熟米。🌟血橙芦荟乳酸梳打👦🏻想要一杯酸酸地既野饮,就决定嗌「血橙芦荟乳酸梳打」,饮落口粒粒芦荟,淡淡血橙既香味,乳酸清爽酸甜,帮助到饭后消化。🌟热朱古力👧🏻唔太想饮冻饮🥤,所以就叫咗杯热朱古力🍫,今次

🌟粟米餐汤🌽

🌟沙律🥗

🌟烟三文鱼藏红花忌廉扁意粉🍝

🌟青酱意大利饭配天妇罗软壳蟹🦀

🌟血橙芦荟乳酸梳打

🌟热朱古力
👧🏻唔太想饮冻饮🥤,所以就叫咗杯热朱古力🍫,今次仲加钱转用燕麦奶。热饮份量比出面Cafe大杯少少🤏,朱古力味都几浓郁。