2023-06-07 177 浏览
自从港铁开通咗屯马线之后,去显径同九龙城区域就方便好多啦~ 今次我地去到显径附近揾到间cafe- Four x Four~ 佢系一间好舒适嘅cafe,最啱就系同朋友一边倾计一边饮咖啡~😍我地一共order 咗两个two dinner set,再额外加咗一个沙律同餐汤~ 沙律入面有烟三文鱼同几粒蕃茄仔,成个感觉既清新又开胃~ 餐汤系忌廉粟米汤,入口creamy 而且有好香浓嘅粟米味~😜我地主食order 咗✅特浓牛肝菌黑松露扁意粉配鸡枞菌,呢个意粉系佢地其中一个好受欢迎嘅item~ 鸡枞菌睇落好似成枝铅笔咁劲可爱,而且口感都几chewy~ 意粉酱汁用咗黑松露酱,味道香浓美味,配埋佢地嘅al dente 扁意粉就好夹啦~😆我地本身order 红虾意粉但系当日冇晒啲红虾,所以✅大蚬意粉黎代替~ 蚬肉好新鲜弹牙,而意粉酱汁系带有香浓蕃茄味,感觉都几开胃~🥰