餐厅: 上海弄堂菜肉餛飩 (綿發街)
资讯:

2012-11-27 236 浏览
朕行开去跑马地, 又甘岩有个街位泊, 所以就试下响跑马地食 dinner 行到黎哩间上海弄堂, 门口窄窄地, 不过岩岩想食上海野, 附近又唔多 choices, 好 就试下你 原来唔止门口窄, 个位仲窄, 木凳, 硬木板, 坐得麻麻地舒服, 不过已经算好, 我地拍埋墙坐叫左 the following:砂锅云吞鸡 (1/4 只)好食, 个汤鸡味浓, 云吞皮好太厚, 菜肉涵 OK 的, 菜胆有 7-8 个果 1/4 只鸡仲要分牒另上, 劲! 虽然话煲过汤, 但肉质唔散(少少鞋就难免), 仲保留倒味道 我添左碗汤, good 1 声饮晒! 上海炒年糕唔算太油利, 味浓有咬口, 煮得岩岩好, 唔错无锡排骨肉质超淋, 汁似数字排骨, 但咬落入味, 值得一试担担面 (少辣)面质弹牙有咬口, 好食! 辣味够, 汤好香, 有花生味, 正. 服务几好, 服务员不停加茶比我地, 又有礼貌 同场加映: 见倒名模周XX同老公食 dinner, 原来佢地同我阿文一样系甘 down to earth! 整个食评, 好似 so far so good? 但返到屋企就出事了... 并唔系肚痛... 反而系极

叫左 the following:

砂锅云吞鸡 (1/4 只)
疑似 good

我添左碗汤, good 1 声饮晒!

上海炒年糕
疑似 good
唔算太油利, 味浓有咬口, 煮得岩岩好, 唔错

无锡排骨
疑似 good
肉质超淋, 汁似数字排骨, 但咬落入味, 值得一试

担担面 (少辣)
疑似 good

服务几好, 服务员不停加茶比我地, 又有礼貌

坚 good
整个食评, 好似 so far so good?

但返到屋企就出事了... 并唔系肚痛... 反而系极口渴...

因为当晚除左果餐饭之外, 朕完全冇食过任何其他食物,

所以朕绝对有理由相信整晚既食物味道, 均落重味精.

尝试用类比手法令各位容易D明白朕感受

情况就好似你咬左个靓苹果先发觉佢好酸?

或者买左架 2 手 Ben 记渣渣下先发觉佢跑得超慢?

又或者你赞完个靓女好索先发觉原来佢整过容?

结果..都系令你不愉快..

(咦, 下面食评又系龙少爷禾, 打个招呼先!! hello!!!!!)
庆祝纪念
纪念日