2014-09-13 5946 浏览
陈根记系沙田大围火炭一带不嬲都好出名架啦,唔少中大学生、附近街坊都会黎食。今次就试下典型大排档,同埋好多人推介GE一D菜色啦!七点半去到,唔驶等位,不过都已经好多人。我地几个人点呀点,上菜果阵先发现大部分都系煎煎炸炸wasabi蟹籽手撕鸡-例系openrice见到好多正评, 就一于试下!还可以, 不过无人地讲得咁好食一入口冻冻地, 用黎做头盘岩晒不过蟹籽唔够多, 味道较淡口, 鸡肉、海哲都唔多 香煎蚝饼好多蚝!好大碟!比起其他大排档,呢个蚝饼一D都唔多蛋浆,真系啖啖都系蚝!不过略嫌淡口左D椒盐双鱿好食!又系大大份,炸粉一D都唔多!金银蛋苋菜清清地,金银蛋都好足料!味道刚好,唔会咸孜然一条骨又系见到openrice 几多正评下, 不过又系失望首先真系「骨」, 无咩肉食; 肉质又鞋, 无肉汁; 系个酱汁拎番少少分数, 不过都系唔推介我地四个人叫左五个送, 三个白饭,已经好饱。算系几抵食!虽然已经饱,但唔食个甜品又好似唔圆满,所以就叫左好多正评GE一口脆甜品部同大排档系分开收费GE,所以要自己行去甜品部order同埋付款香芒一口脆真系外脆内冰, 口感丰富! 一口脆底下系cream, 配合埋脆

七点半去到,唔驶等位,不过都已经好多人。
我地几个人点呀点,上菜果阵先发现大部分都系煎煎炸炸
wasabi蟹籽手撕鸡-例
wasabi蟹籽手撕鸡-例

系openrice见到好多正评, 就一于试下!
还可以, 不过无人地讲得咁好食
一入口冻冻地, 用黎做头盘岩晒
不过蟹籽唔够多, 味道较淡口, 鸡肉、海哲都唔多

椒盐双鱿

好食!又系大大份,炸粉一D都唔多!
金银蛋苋菜
金银蛋苋菜

清清地,金银蛋都好足料!味道刚好,唔会咸
孜然一条骨
孜然一条骨

又系见到openrice 几多正评下, 不过又系失望

我地四个人叫左五个送, 三个白饭,已经好饱。算系几抵食!

香芒一口脆

真系外脆内冰, 口感丰富! 一口脆底下系cream, 配合埋脆脆GE外层, 好正!
题外话/补充资料: 系大排档食虽然好嘈, 又热, 但系食到咁多美食, 又抵, 真系好过去餐厅/酒楼