2020-12-26 2605 浏览
十一月头天气已经开始冻冻地六点钟先食完下午茶打俾大佬问夜晚食咩啦!大佬就提议去食炭火打边炉,我心谂今晚去食而家先打电话卜会吾会太晏呢😅😅其实之前去过几次,次次都系walk in ,无论我八点几去,十点几去,都比侍应话要卜如果吾系就无位。由于知佢多人,我都抱住吾太多期望,点知听电话果个亚姐话有位!由于回家后训晏教仲要教左静音,大佬返到屋企九点半我先识醒,激到佢癫左!拿拿声道歉兼快快出门!去到原来好多吉台,可能第三波疫情的关系啦!不过人少我哋食都安心!好快就简左个汤,等左五分钟就黎左炭先,粒粒炭都超火红!我哋叫左冬瓜瑶柱排骨汤,坚好饮。吾系讲笑,超级多瑶柱,个汤超甜,饮左两碗先开始打,中段叫左西洋菜,由于我同大佬对肉肉都吾系话太钟情,中意海鲜多啲,所以个汤经过左咁多食物嘅洗礼后,加埋西洋菜嘅加持。再饮个汤,简直好味鲜味集要身,世界级正记得好细个时去过油麻地附近有间炭火边边,可能以前揾得少,印象中食吾饱又贵。今次我哋两个人差少少就食吾晒先$700左右吾洗成曰食任食,简中食下高质风味边边都吾错啦⋯⋯环境:由于当日少人,坐得几梳干😃 89.33分态度:之前几次去摸门钉,十问九唔应,问佢电话几号又
十一月头天气已经开始冻冻地
六点钟先食完下午茶
打俾大佬问夜晚食咩啦!

好快就简左个汤,等左五分钟就黎左炭先,粒粒炭都超火红!
我哋叫左冬瓜瑶柱排骨汤,坚好饮。
再饮个汤,简直好味鲜味集要身,世界级正

记得好细个时去过油麻地附近有间炭火边边,
可能以前揾得少,印象中食吾饱又贵。
今次我哋两个人差少少就食吾晒先$700左右
吾洗成曰食任食,简中食下高质风味边边都吾错啦⋯⋯

环境:由于当日少人,坐得几梳干😃 89.33分

态度:之前几次去摸门钉,十问九唔应,问佢电话几号又吾彩人,今次打到电话都系上网揾。
今次可能无唛客,不论加汤,追野食,样样都好92.56分

质素:全部比想睇中新鲜好味,95.88分

1)初头以为啲鱼肚会好似任食𠮶啲那到咩咁,结果喜出望外气爽甜
2)白鳝虽然贵贵地但系佢份量都唔少同埋好大片
3)西洋菜系打边炉嘅时候食特别香
佢啲西洋菜好甜同埋冇楂,分量正常

值得再去,但直系要卜台,稳阵啲

2020-11-21
  • 西洋菜