2019-03-25 101 浏览
香港都可以食到正宗嘅烤鱼喇!今次去到旺角闹市见到间食重庆烤鱼、鸡煲 ,晚饭嘅时间出边出现人龙,所以建议大家提早订位,或者早啲去食啊烤𫠐鱼锅烤鱼性价比高,原条烤鱼上,有成个盘咁大条架🐟果个汁系重庆汁,我哋拣咗小辣,已经十分惹味,配埋辣椒芫荽京葱,煮起来更加香!厨师将鱼身𠝹开一半,令到鱼肉索到汁既味道。而本身我哋想叫桂花鱼,但已经卖晒,所以叫左𫠐鱼,但鱼质一样好嫩滑👍🏻之后仲可以加火锅材料落去打边炉,我哋就叫咗索晒d汁嘅脆口响铃,竹笙同薯粉 🥢另外佢哋仲有个自家制嘅虾滑油炸鬼,虾肉爽口,包住炸脆咗嘅油炸鬼,值得推荐👍🏻另外餐厅仲有串烧可以叫够晒风味!而我哋叫咗烧广岛蚝,蚝身没有腥味,配埋烧香左嘅蒜蓉胡椒,用黎送酒一流🍺

烤𫠐鱼锅

另外餐厅仲有串烧可以叫够晒风味!