2021-12-20 562 浏览
深水埗太子交界一间风味独特串烧店🍢今日深水埗太子一日游,周围行下啲摊档摆设,肚仔饿既时候就黎到呢间日式串烧既小店❤️非常吸引 素质都几高🍲牛肉寿喜锅 超浓郁既寿喜烧汤底 我发觉我真系好钟意甜鼓油既味道 😊 材料都非常充足:牛肉、芋丝、豆腐、金菇、香菇、大蒜、粟米 一个锅已经可以保证饱左一半 简单而吸味为冬天送上温暖❤️ 🐟蒲烧原条鳗鱼丰富蒲汁淋上煎香鳗鱼 再洒上少少白芝麻x孜然粉既调味 已经非常好食👅盐烧牛舌 非常之软身爽口嘅牛舌 特别附上生鲜菠萝汁调味 非常之特别🍗夜馆特色酿鸡翼2只特别系算帮你拆左骨系个底到 再加上白芝麻黑芝麻调味 送酒不错🌶️响铃彩椒三色彩椒再包住肉碎馅 烧起黎少少辣度又几爽口 好特别❤️🍆烧茄子日式既做法 烧完放啲柴鱼、鼓油等调味 好和风原素🐟酒盗好似听得多今次第一次试,劲咸带少少辛辣,好特别,原来系专用黎送酒饮 :酒盗可以做成辛口的或是甘口的,首先将鲣鱼的胃和肠子清洗干净,然后辛口的用20%的盐,甘口的用10%的盐,然后加入日本酒和味醂、蜂蜜,一起腌半年到一年发酵就好了。🍻🥂指定日子一杯酒都系$30杯 好抵食串烧叫左几杯酒感觉真系好正价钱其实都合理 气氛环境都好日式好
深水埗太子交界一间风味独特串烧店🍢

🍗夜馆特色酿鸡翼2只

🌶️响铃彩椒
三色彩椒再包住肉碎馅 烧起黎少少辣度又几爽口 好特别❤️

🍆烧茄子
日式既做法 烧完放啲柴鱼、鼓油等调味 好和风原素

🐟酒盗

🍻🥂指定日子一杯酒都系$30杯 好抵