2018-05-28
话说星期日心痒痒想去食辣野,顺便去行吓西环𠮶边探下亲戚。见到呢间餐厅门外嘅设计。令我想起以前打机嘅其中一只游戏,所以我就走左入去食啦。香锅加配菜:今次我地叫鲜虾、鸡软骨、莴笋、豆皮同宽粉。鸡软骨食落好爽水口,一个有食软骨嘅啪啪声。厨师已经帮D虾去左虾壳:食落去好有虾味。莴荀好爽口,颜色又够翠绿。豆皮系我第一次食,食落去个阵好辣:完全索哂花辣嘅辣味。呢个香锅最好有碗白饭就好啦...云耳酸辣木耳:食落去好爽口、味道有醋嘅酸味,辣度对我而言,辣得唔抢个个酸味。餐具餐具都几干净,最特别就系只碗,不规则嘅设计。门口门口装饰挂咗大红灯笼,仲有屋簷嘅设计:好有中国嘅色彩。装修餐厅入边嘅设计颇为极度中式。有中国嘅功夫熊猫做屏风:亦有马赛克设计嘅六角形屏风:屏风用绿色做主色,感觉极为创新。餐牌餐牌有两面,有一张A3 size咁大。有清楚写明面款菜式有辣有唔辣:有清楚写明价钱。亦都有清楚分类小食、香锅等等嘅食物。
香锅加配菜:今次我地叫鲜虾、鸡软骨、莴笋、豆皮同宽粉。
云耳
酸辣木耳:
餐具
餐具都几干净,最特别就系只碗,不规则嘅设计。
门口
门口装饰挂咗大红灯笼,仲有屋簷嘅设计:好有中国嘅色彩。
装修
餐牌