2023-09-15 634 浏览
👦🏻👧🏻去完湾仔行街后一齐去咗「食鲜辣卤车仔面」,车仔面店唔止有车仔面,仲有串烧食(隔离枱仲叫埋臭豆腐🧐)!🌟车仔面+串烧套餐(1)呢个车仔面👧🏻叫左秘制牛孖筋、猪颈肉、卤水鸡翼、韮菜饺、拳头母。牛孖筋够淋够入味;猪颈肉肉味浓厚切爽口;卤水鸡翼够入味;韮菜饺好有自家制感觉,调味较清淡;而拳头母即系由猪肉所制成既大肉条,系闽南小食!食落几弹口又有少量猪筋👍🏻。汤底👧🏻拣左麻辣(BB辣),辣味较温和,饮落口仲有少少蒜味。🌟车仔面+串烧套餐(2)呢个车仔面👦🏻叫左招牌牛𦟌、卤水鹅肠、牛坑腩、猪软骨、猪颈肉。牛坑腩够入味有啲咬口;鹅肠爽脆;牛𦟌牛味浓够入味,而猪软骨煮得够淋👍。汤底👦🏻拣咗卤水汁(BB辣),汤底够浓,不错不错。🌟串烧日本一口牛//牛舌🐮一口牛牛味香浓,全部切得细细粒。薄切嘅牛舌烧后唔会太韧,比预期中软身又有啲咬口孜然鸡软骨🐥鸡软骨够重孜然味,脂肪、鸡肉、软骨三者并重。孜然烧鸡皮超值得推介,鸡皮极脆而唔油腻👍。秘制烧豆卜豆卜烧得不错,外脆内软,唔会太干。蜜糖烧台湾肠台湾肠蜜糖味浓,咬落爽口。秋葵比较爽脆,同样烧得唔干。

🌟车仔面+串烧套餐(1)

🌟车仔面+串烧套餐(2)

🌟串烧
日本一口牛//牛舌🐮

孜然鸡软骨🐥
鸡软骨够重孜然味,脂肪、鸡肉、软骨三者并重。

孜然烧鸡皮
超值得推介,鸡皮极脆而唔油腻👍。

秘制烧豆卜
豆卜烧得不错,外脆内软,唔会太干。

蜜糖烧台湾肠
台湾肠蜜糖味浓,咬落爽口。

秋葵
比较爽脆,同样烧得唔干。