2010-07-31
星期六食左间极难食炭炉之后要立刻订位食番间好野~~5个人去鸿福~走过大街﹐穿过小行~~~我地坐入面位~店子小小但好热闹~~我地选择打边炉及烧烤一齐。叫左好多野﹐但最应该食同推介的莫过于系﹕鲍鱼 (当晚$20一只)﹕超级新鲜﹗烧完之后唔好好硬食唔到~ 鲜甜﹗贵妃蚌 ($15一只)﹕好大只﹐一路烧见住慢慢打开好期待﹐食的时候有海水味道~好爽好鲜甜~正~ 每人encore 左一只~~~大蚬 ( 十只﹐大大只只系$38一碟)﹕每一只都有手板甘大~~烧熟后味道超级新鲜甜美~~ 好正~~美国牛﹕打边炉用﹐好滑漏﹐唔鞋﹐肥瘦分布均匀~~鳝骨(烧烤)﹕又系超级正﹗搽埋店提供的酱料﹐好好味~~都有一定厚度﹐唔会好薄~~好爽口~桶蚝(抵食)﹕原装美国入口﹐途上蜜糖烧﹐变为蜜烧蚝。饮品并不贵~ around $10一支~店员们也有善﹐有个婶婶会好醒目会自动加炭~~今餐大满足~~~
我地选择打边炉及烧烤一齐。
叫左好多野﹐但最应该食同推介的莫过于系﹕
美国牛﹕打边炉用﹐好滑漏﹐唔鞋﹐肥瘦分布均匀~~
桶蚝(抵食)﹕原装美国入口﹐途上蜜糖烧﹐变为蜜烧蚝。
饮品并不贵~ around $10一支~
店员们也有善﹐有个婶婶会好醒目会自动加炭~~
今餐大满足~~~