2013-07-06
同朋友都系甜品爱好者,谂起风月堂D甜品又靓又多选择,就决定入去食我个人好钟二食拿破仑蛋糕,所以就点左客Strawberry Napoleon...呢碟草莓拿破仑6.5/10分)好失望!千其唔好叫!!首先讲下D士多啤梨->真系好一般,D士多啤梨一D都唔甜,仲有少少酸><另外,酥皮虽然系脆(好似食紧饼干-0-"),但就一D都唔酥,又唔松化T.T 而且佢每一层嘅酥皮都好薄,完全冇口感可言...佢仲有配埋云呢拿雪糕,你可以拣其他味^^雪糕系OK嘅(云呢拿呢只食落似系Dryers牌),不过雪糕放上枱之前已经溶左:'(不过佢都有可取之处,胜在够靓,同埋D酥皮好香,有香浓嘅牛油味呢个Strawberry Napoleon都要~$50,收呢个价,做D咁嘅质数嘅甜品,我就唔OK:S下次再来风月堂食甜品,都系叫番窝夫!因为风月堂D窝夫最好,外脆内软,非常好味!!推介!!!
呢碟草莓拿破仑6.5/10分)好失望!千其唔好叫!!
佢仲有配埋云呢拿雪糕,你可以拣其他味[有朱古力丶绿茶丶芒果...都有好多只味拣]^^雪糕系OK嘅(云呢拿呢只食落似系Dryers牌),不过雪糕放上枱之前已经溶左[嫌佢溶得太快:/]:'(