2010-05-19
早两晚收工已经八点几,经过炮台山想揾野食,系 AIA tower 后面发现有一间细细地既 Burger铺。钟意食 Burger 好耐啰,由三个O刚刚系 PP 开,食到D 乜鬼 BurgerRxxm Moxster Burger 开到成行成市,发觉近排好食既 Burger 真系唔多,连三个O都无以前咁好食 ~>_<~见到呢间细细地既 Burger 铺,希望就唔大喇,谂住无乜失望就算喇,点知又有惊喜 wor入到去个装修有D似酒吧,黑黑地咁,得小猫三四只,我心谂:死喇......都无人食既.......不过都坐低左就叫黎食喇睇下个餐牌,有热狗有 Burger, 今晚想食 burger 就试下 burger 先喇成个餐牌好多款包拣,详情参考下图。跟住我就叫左个 double patty 即系双层汉堡,加左个薯格。咦!仲有啤酒 wor~ 好过饮汽水呀,叫左Stella Artois,佢仲有德国啤,下次再试。我个朋友就叫左个 bacon cheese burger 同 chili cheez fries,佢D炸野仲有好多,薯条都有好多款,仲有薯角!等左二个字到,一个兜装住个包,但
不过都坐低左就叫黎食喇
成个餐牌好多款包拣,详情参考下图。
等左二个字到,一个兜装住个包,但点解得块牛肉同包,乜料都无既?
原来呢度要自己出去加 topping ,唔怪得佢个名都叫 "topping" 出到去有几兜料任加,有生菜,有磨菇,烟肉粒,菠萝粒 (呢个正呀)之类,好似以前食 pizza hxt 沙律吧咁,几搞野。
隔离有酱汁任加,钟意既可以狂落,包回本~~~
番去坐低趁热食,包好松化,料好多(梗系喇,你系人地个topping bar 前面狂落野),牛肉有肉汁,唔太干,整体个包有 80分,加埋价钱合理,再加 5分
上面既系我既,下面系朋友既包(好明显我朋友比我更贪心~~)
薯格炸得好食,够味又够脆,一定系即炸既,佢个薯条超大份,抵过New York FXXXXs好多~
啤酒就点都好饮过本地啤既,不过唔知德国o个只好唔好饮
基本上坐得舒服,burger 同小食都有水准,价钱合理,希望佢快D搞埋有wifi上网咁就好喇~~