2024-08-27
放假约左朋友系九龙城食饭倾计,食饱饱路经呢间出名的Tony Wong蛋糕店! 记得好多年前有位好朋友知道我生日好想要一个粉红色玫瑰花蛋糕, 系我生日时候俾左呢个惊喜我, 送左俾我, 当时真系好感动, 亦都好多谢佢对我既好~ 今次黎到就见到紫色玫瑰花蛋糕, 依然漂亮, 我都买左两件蛋糕, 返家和妈咪一齐品尝. *芒果拿破仑:芒果拿破仑都系呢间饼店的singature之一, 芒果新鲜, 薄脆松化的酥皮间夹著香滑自家制云呢嗱吉士忌廉, 入口就尝到芒果的鲜甜,伴带吉士的香气,震撼味蕾, 口感层次丰富, 好味。*开心果千层蛋糕 :千层蛋糕有浓浓的开心果味, 面头布满开心果碎粒, 每层又有开心果酱,好顺滑, 入口香浓,更有口感, 不会太甜, 真系唔错, 喜欢食。原来除左蛋糕之外, 仲有月饼, 曲奇, 蝴蝶酥, 千层花酥卖, 产品都好多样化. 我就顺便买埋Floret Blossom的千层花酥, 入面有5包独立包装,每包都有一块靓靓的千层花酥, 花酥口感松软,面头有小小开心果仁碎, 食落更有味道~ 我很喜欢, 会再买黎送俾好朋友试下~
芒果拿破仑都系呢间饼店的singature之一, 芒果新鲜, 薄脆松化的酥皮间夹著香滑自家制云呢嗱吉士忌廉, 入口就尝到芒果的鲜甜,伴带吉士的香气,震撼味蕾, 口感层次丰富, 好味。 *开心果千层蛋糕 :
千层蛋糕有浓浓的开心果味, 面头布满开心果碎粒, 每层又有开心果酱,好顺滑, 入口香浓,更有口感, 不会太甜, 真系唔错, 喜欢食。 原来除左蛋糕之外, 仲有月饼, 曲奇, 蝴蝶酥, 千层花酥卖, 产品都好多样化. 我就顺便买埋Floret Blossom的千层花酥, 入面有5包独立包装,每包都有一块靓靓的千层花酥, 花酥口感松软,面头有小小开心果仁碎, 食落更有味道~ 我很喜欢, 会再买黎送俾好朋友试下~