2024-09-03
一早俾呢间餐厅嘅装修同埋独特菜式吸引住,所以就bookmark左想去试吓。喺平日嘅夜晚餐厅都依然爆场。一入到去就比门口嘅招牌吸引住啦,而且门口亦都有位置比客人打卡或者等位用,整个装修都好有心思。因为同朋友都唔算好饿,所以我哋就skip咗前菜直接点主菜。朋友先选一个红酒烩牛面肉。上菜已经觉得摆盘好靓。味道方面,牛面肉煮嘅时间非常足够,所以好腍一咬就开。配上红酒汁亦都系非常经典嘅选择,另外配菜仲有薯蓉同埋甘笋,三样食材配合一齐亦都系非常合适同好食我自己就本身打算拣猪腩肉,可惜当日已经卖光,所以最后拣咗慢煮乌头鱼,点知呢味𩠌真系相当惊喜。餐厅非常有心思地用乌头鱼肉卷住唔同嘅食材,包括香菇同埋韭菜等等,另外再配一个秘制即煮鱼汤,几样食材有意想不到嘅配合效果!味道特别得来又非常夹,而且鱼肉一啲都唔腥,鱼汤亦都非常浓郁,好有惊喜!另外我哋喺配菜方面亦都拣咗薯蓉同埋炒菠菜,都系合乎预期地发挥高水准喺酒吧食饭,当然唔少得叫酒朋友就叫咗呢杯千寻,我就点咗婵娟。两杯酒嘅卖相都好靓呀,尤其是系婵娟!两杯酒都系偏酸同埋Fruity。呢两杯酒仲有个故事㖭啊好有趣。呢间餐厅嘅菜式虽然唔算多,但系感觉佢哋都做得好精
呢间餐厅嘅菜式虽然唔算多,但系感觉佢哋都做得好精细同埋好有心思。份量嚟讲唔算好多但系两个女仔食嘅话就好足够~另外酒类选择比想像嘅多好多而且好特别下次再嚟又可以点其他酒试吓!