2018-09-16 324 浏览
本身打算周日先同朋友来食晚餐,听到山竹要来了,唯有急急忙忙改成周六的中午。第一次来H8,先知道原来厚福街这里有这么多的食肆,H8更是全栋都是餐厅。一点几上到来,客人不多,光线好充足,装修方面也颇有几分波士顿的风味,窗外的风景也不错。侍应好热情地过来同我地介绍seafood bag,鉴于我一早做足功课,餐牌都无须多看就可以直接落单。Seafood bag好快就到,侍应仲帮我地合照左几张先开始摇个袋(其实好好奇点解唔开袋先影相?同个蓝色的袋合照意义在哪儿《海鲜热拼盘》(酱Jaze it up. 蟹脚,蚬,带子,虎虾,薯仔粟米德国肠)一打开个袋,热辣辣,好香的海鲜味。咦?但系我地加的两只虎虾呢?一问之下原来漏左俾我地,又另外拎只细袋shake完倒入去。蟹脚同虾👉🏻好大只蟹脚!肉有d老&干身,虾唔入味蚬同带子👉🏻OK,冇沙,份量偏少粟米👉🏻清甜,好味薯仔👉🏻好稔,适合点汁食到一半,蟹饼同蒜蓉包送到。蟹饼: 🌕🌕🌕🌕🌕热辣辣,食到丝丝蟹肉好满足,不过略为少少咸。蒜蓉包:🌕🌕🌕🌕🌕表皮脆,包身松软,蒜蓉味道浓厚。适合点汁食。总体来说,【环境】 🌕🌕🌕🌕🌑【服务】 🌕🌕🌕🌗🌑【份量】

Seafood Bag

蟹脚同虾👉🏻好大只蟹脚!肉有d老&干身,虾唔入味
蚬同带子👉🏻OK,冇沙,份量偏少
粟米👉🏻清甜,好味
薯仔👉🏻好稔,适合点汁

食到一半,蟹饼同蒜蓉包送到。
Crab Cake

蟹饼: 🌕🌕🌕🌕🌕
热辣辣,食到丝丝蟹肉好满足,不过略为少少咸。
蒜蓉包
蒜蓉包:🌕🌕🌕🌕🌕
表皮脆,包身松软,蒜蓉味道浓厚。适合点汁食。

总体来说,
【环境】 🌕🌕🌕🌕🌑
【服务】 🌕🌕🌕🌗🌑
【份量】 🌕🌕🌕🌑🌑
【味道】 🌕🌕🌕🌕🌑
【性价比】🌕🌕🌕🌑🌑

两个人最尾HKD757埋单,食得不算太饱,会有少少觉得唔抵,但系胜在味道几好。其实海鲜有几新鲜我地唔敢讲,毕竟酱汁味道重,好多时候已经盖住鲜味。蟹脚同虾这种本身就不会太入味的材料,一旦煮得太老就会扣分,但系好彩蚬肉同带子搭救。而蟹饼同面包就超出预期,我地两个都好中意。

所以结论系,一试无妨,记住不要错过蟹饼同面包
2018-09-15