2019-05-21
之前收到风开咗一间以客机机舱为主题嘅餐厅,咁啱来开奥运呢一头,就决定去试一试。 餐厅模仿机舱嘅环境,一入到嚟就觉得好似上左机咁,感觉几特别。座位非常宽阔,暗暗嘅环境就好似准备起飞。呢度有唔同嘅套餐选择,由于平时我地搭开经济客位,一于就叫一个经济舱晚餐应下景。套餐包括头盘、沙律、汤、主菜、甜品同埋饮品,相当丰富。烧香肠拼盘头盘叫左香肠,因为怕猪腩肉肥。佢一共有两款香肠,白色相对淡少少嘅味道,另外一只肉味带点少辣,皮脆juicy,配以芥辣蛋黄酱,味道升级左。希腊沙津沙律叫左呢款,蔬菜好新鲜,口感爽脆,仲有芝士同橄榄,加上特制嘅酱汁,酸酸甜甜咁,特别开胃。西兰花忌廉汤餐厅将西兰花搅得好碎,饮落每一口都充满西兰花蓉,好稠,味道好浓不过唔腻,好味!蒜片辣椒海蚬意粉一上枱已觉得香气十足,蒜片嘅香味久久也散唔晒,钟意蒜味嘅不能错过。意粉食落质感偏向烟韧,加上橄榄油,由于落左辣椒,带点辣味同蒜味好夹。而海蚬份量好足,大大只有鲜味,已经吸收晒蒜片嘅香味,非常之惹味!烧西班牙黑毛猪鞍好香嘅烧烤味,煎得带点金黄。猪鞍虽然厚身但好松软嫩滑,食落觉得猪鞍唔肥,好有肉汁。配菜仲有芦笋,红萝卜同薯仔,非常美味。饮品
烧香肠拼盘
蒜片辣椒海蚬意粉
蒜片辣椒海蚬意粉
烧西班牙黑毛猪鞍
烧西班牙黑毛猪鞍
饮品就叫左English breakfast tea同埋Green tea。
甜品加钱可获得升级,最后决定2个甜品都升级。
朱古力心太软
一上枱单睇卖相已经觉得好吸引,流心后嘅朱古力,好香好浓郁嘅味道扑鼻而来,食落甜度配合得好恰当。加上雪糕,一冻一热嘅感觉只能形容,正!
朱古力心太软
焦糖炖蛋
蛋味非常浓郁,食落唔会觉得好甜啱啱好。
焦糖炖蛋
如此丰富嘅甜品,为今餐晚饭画上完美句号!