1K
2018-03-01 78 浏览
M佬转咗工前,Weekend飞转台湾都无问题,依家M佬每个Weekend都瞓到日上三竿。既然无得飞台湾,就去揾间台湾餐厅食下,听讲尖沙咀圆山台湾料理好正宗,就去试下佢嘅二人晚市套餐A。凉伴耳丝薄薄嘅猪耳丝预先捞咗麻油,惹味兼爽口,口感丰富,唔错嘅开胃前菜。足料老火汤每日唔同款,呢个老黄瓜扁豆煲猪肉,非常足料,无落味精,入口鲜甜。盐酥鸡食台湾菜点可以无盐酥鸡,新鲜炸起,外皮香脆,内里鸡肉嫰滑,不过如果多啲盐同胡椒,会更香口。屏东小炒呢个绝对系小炒皇啲friend,有韮菜、芹菜、虾米、鱿鱼、腊肠,腩肉同芫茜,好惹味。蒜蓉炒A菜A姐食A菜,另一台湾菜嘅代表,淡淡嘅蒜蓉味吊出A菜嘅鲜甜。台南担仔面 或 台式卤肉饭我哋一人拣一款,愈普通嘅菜式愈考功夫。担仔面汤底浓郁,面粉挂汤力强,正。卤肉半肥瘦,入口即溶,捞埋饭,真系Perfect!(记住Like同Share畀朋友)

蒜蓉炒A菜
A姐食A菜,另一台湾菜嘅代表,淡淡嘅蒜蓉味吊出A菜嘅鲜甜。

台南担仔面 或 台式卤肉饭
台式卤肉饭
台南担仔面

(记住Like同Share畀朋友)
2018-03-01
台式卤肉饭